21:32 10.03.2017

Гаазький арбітраж підвищив шанси позивачів, які втратили активи в Криму, притягнути РФ до відповідальності у рамках інвестиційного арбітражу

2 хв читати
Гаазький арбітраж підвищив шанси позивачів, які втратили активи в Криму, притягнути РФ до відповідальності у рамках інвестиційного арбітражу

Рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration) радикально підвищує шанси позивачів, які втратили активи в Криму, притягнути РФ до відповідальності у рамках інвестиційного арбітражу, вважає радник юридичної фірми "Астерс" Дмитро Шемелін.

"Ухвалення рішення радикально підвищує шанси інших позивачів, що втратили активи в Криму, притягнути Росію до відповідальності у рамках інвестиційного арбітражу. Між РФ і Україною давно існував міжнародний договір про захист інвестицій, але було незрозуміло, чи буде він застосовуватися до інвестицій українських компаній у Криму, який за міжнародним правом також є українською територією. Відповідно, було незрозуміло, чи зможе інвестиційний арбітраж за цим договором розглядати спори про експропріацію кримських активів Росією", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи рішення Гаазького арбітражу про зобов'язання РФ щодо захисту українських інвесторів у Криму.

Юрист зазначив, що "саме через неясність із підсудністю кримських спорів багато потерпілих від дій Росії в Криму не наважувалося інвестувати в арбітражні розгляди".

"Тепер же арбітраж, судячи з усього, підтвердив, що кримські активи українських компаній можуть захищатися за міжнародним договором як інвестиції", - сказав він.

Д.Шемелін наголосив, що ухвалене авторитетним Гаазьким арбітражем рішення "імовірно фактично стане керівництвом до дії в подібних спорах".

Як повідомлялося, 24 лютого арбітри Міжнародного арбітражного суду в Гаазі дійшли рішення, що Росія має нести зобов'язання щодо захисту українських інвесторів у Криму після його анексії згідно з двосторонньою російсько-українською угодою про захист інвестицій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Покровському напрямку від початку доби відбито 23 атаки - Генштаб ЗСУ

На Харківському напрямку відбулося 12 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 3 ракетних і 38 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА