10:43 10.03.2017

САП передала до суду обвинувальний акт у справі колишнього заступника начальника відділу Генпрокуратури, який намагався дати хабар

2 хв читати
САП передала до суду обвинувальний акт у справі колишнього заступника начальника відділу Генпрокуратури, який намагався дати хабар

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника одного з відділів Генеральної прокуратури України, який у грудні 2016 роки намагався дати хабар службовим особам.

"10 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника начальника відділу експлуатації будівель і споруд та соціального забезпечення управління матеріально-технічного забезпечення Генеральної прокуратури України, за підозрою в наданні посадовим особам Державної аудиторської служби неправомірної вигоди, за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України ", - йдеться в повідомленні САП на сторінці в Facebook у п'ятницю.

Під час розслідування встановлено, що співробітник Генпрокуратури, знаючи, що ревізори Державної аудиторської служби проводять ревізію фінансово-господарської діяльності ГПУ, щоб приховати порушення вимог законодавства України при закупівлі товарів і послуг з технічного обслуговування будівель ГПУ і уникнути юридичної відповідальності, зокрема кримінальної, в грудні 2016 року встановив контакт з аудиторами, які перевіряли його звітність, і запропонував через посередників $5 тис. за сприяння в складанні акта ревізії без відображення в ньому порушень.

Під процесуальним керівництвом прокурорів САП детективи НАБУ припинили і задокументували ці дії співробітника Генпрокуратури.

У САП нагадали, що вони здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, досудове розслідування за яким проводять детективи НАБУ за фактами можливої розтрати бюджетних коштів на суму до 1,8 млн грн посадовими особами Генпрокуратури при укладенні та виконанні договорів з виконання робіт і послуг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

Прем'єр Греції підтвердив свою участь у Саміті миру

Рада має намір дати можливість засудженим працювати на підставі цивільно-правових договорів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА