17:25 26.01.2017

Розенко доручив Мінфіну до 30 січня вирішити проблеми з фінансуванням НАНУ та Академії медичних наук

2 хв читати
Розенко доручив Мінфіну до 30 січня вирішити проблеми з фінансуванням НАНУ та Академії медичних наук

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко доручив Міністерству фінансів України вирішити проблеми з фінансуванням Національної академії науки України (НАНУ) та Національної академії медичних наук (НАМНУ) до 30 січня.

"Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко доручив Міністерству фінансів України провести зустрічі з керівництвом Національної академії наук та Національної академії медичних наук України і до кінця поточного тижня виявити та вирішити всі проблемні питання, пов'язані з фінансуванням відповідних установ", - йдеться в повідомленні прес-служби віце-прем'єра.

Згідно з ним, йдеться про проблеми, пов'язані з необхідністю виконання рішення про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня.

"У нас виникла системна проблема з фінансування закладів Національної академії медичних наук України, є питання стосовно Національної академії наук щодо забезпечення виконання рішення про підвищення мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн", - йдеться в повідомленні з посиланням на слова П.Розенка на засіданні міжвідомчої робочої групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати.

Він зазначив, що в державному бюджеті України є всі необхідні кошти, щоб забезпечити фінансування всіх закладів НАНУ та НАМНУ з урахуванням підвищення мінімальної заробітної плати.

"До мене з листом звернувся президент НАМНУ, є публічні заяви керівників установ, які входять у структуру НАМНУ, про те, що людей звільняють, переводять на неповні ставки, деякі навіть оголошують про те, що вже не приймають хворих на лікування. Вчора на засіданні уряду я довів цю інформацію до відома членів Кабінету Міністрів, і прем'єр-міністр дав доручення Міністерству фінансів у найкоротші терміни вирішити цю проблему", - зазначив П.Розенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА