17:10 18.01.2017

Мер Львова заявляє про критичну ситуацію з вивезенням твердих побутових відходів у місті

2 хв читати
Мер Львова заявляє про критичну ситуацію з вивезенням твердих побутових відходів у місті

У Львові склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації, заявив мер Львова Андрій Садовий.

"Сьогодні з ранку відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій міста і ми офіційно повідомили державні органи про те, що в місті склалася критична ситуація з вивезенням твердих побутових відходів і з'явилися передумови для виникнення надзвичайної екологічної ситуації", - сказав А. Садовий у зверненні до жителів міста в середу.

За його даними, на сьогодні всі компанії, що займаються вивезенням сміття, зазнають серйозних проблем, а двом компаніям нікуди вивозити відходи. "На жаль, внаслідок різних обставин, зокрема й адмінресурсу, нам один за іншим закрили всі можливості для вивезення ТПВ. На сьогодні всі перевізники повідомили, що або зазнають серйозних проблем із вивезенням сміття, або ж їм взагалі нікуди його вивозити", - наголосив А. Садовий.

За його словами, місто 8 місяців "перебуває в сміттєвій блокаді". "Ми понад півроку самі справлялися з ліквідацією результатів підпалу Грибовицького полігону. На сьогодні ми розраховуємо, що держава все-таки надасть необхідну допомогу", - сказав мер.

А. Садовий вважає, що причиною такої ситуації була принципова позиція партії "Самопоміч" у парламенті з багатьох питань, зокрема, з питань національної безпеки і конституційного ладу в країні, зокрема. особливого статусу Донбасу і виборів на окупованих територіях на умовах РФ.

"У мене немає жодних повноважень, ні бажання торгувати інтересами країни навіть у таких надзвичайних умовах, створених для Львова. Тому я діятиму в межах повноважень та компетенцій, якими наділений міський голова Львова", - наголосив А. Садовий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА