17:47 21.12.2016

Для всіх експертиз щодо подій у Княжичах необхідно ще місяць-півтора - Луценко

2 хв читати
Для всіх експертиз щодо подій у Княжичах необхідно ще місяць-півтора - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що для проведення всіх експертиз щодо трагедії в Княжичах Київської області, коли під час спецоперації загинуло п'ятеро правоохоронців, знадобиться місяць-півтора.

"Наразі у кримінальному провадженні слідчі головного слідчого управління Генпрокуратури допитали чотирьох постраждалих, 37 свідків, призначено проведення 15 судових експертиз", - сказав Ю.Луценко на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Верховної Ради України в середу.

За його словами, оглянуто речі та документи, місце події.

Також органи досудового розслідування перевіряють можливу причетність до події деяких працівників Броварської та Київської міської поліції, а також співробітників КОРД у Києві. Загалом, додав Ю.Луценко, перевіряють причетність 17 службових осіб до вчинення різних злочинів - від службової недбалості з особливо тяжкими наслідками до умисного вбивства.

"Проведено експертизи тіл загиблих, слідчі дії дають мені підстави говорити, що всі працівники були ретельно проінструктовані про можливість нападу на будинок №30 зловмисників у формі працівників правоохоронних органів... Водночас ніякого інструктажу, підготовки або плану щодо форс-мажору, коли треба було звільняти двох співробітників розвідки, не було і не існувало", - сказав генпрокурор.

Крім того, він додав, що за результатами експертизи, і загиблі, і живі учасники подій на момент події перебували в тверезому стані.

"Ми чекатимемо від одного до півтора місяця результатів призначених експертиз", - сказав Ю.Луценко, додавши, що після цього буде відновлення подій на місцевості.

Він зазначив, що після цих експертиз можна буде сказати, хто першим вистрілив, з якої зброї і хто за це відповідав.

Як повідомлялося, під час спецоперації Нацполіції України та Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) із затримання грабіжників у с. Княжичі поблизу Києва о 4:00 4 грудня внаслідок непередбачених обставин сталася перестрілка зі співробітниками Броварського відділу поліції охорони Управління поліції охорони, під час якої загинули п’ять правоохоронців. Розпочато службове розслідування за фактом перестрілки в с. Княжичі.

Ю.Луценко 6 грудня повідомив, що слідчі Генпрокурори вбачають у діях тих, хто координував операцію правоохоронців у с. Княжичі Київської області, ознаки злочинної недбалості, яка призвела до особливо тяжких наслідків. За словами Ю.Луценка, команда направити КОРД була неправильною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА