12:40 14.12.2016

Правоохоронці проводять обшуки за 9 адресами в рамках справи про присвоєння 140 млн грн кредитних коштів екс-співробітниками "Укргазбанку"

2 хв читати
Правоохоронці проводять обшуки за 9 адресами в рамках справи про присвоєння 140 млн грн кредитних коштів екс-співробітниками "Укргазбанку"

Співробітники профільних департаментів Генеральної прокуратури України, Національної поліції і Служби безпеки проводять обшуки за 9 адресами в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами привласнення кредитних коштів колишніми службовими особами АБ "Укргазбанк" в сумі 140 млн грн.

Як повідомляє в середу прес-служба Генпрокуратури, справу порушено за ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), розслідується діяльність службових осіб банку в період 2008-2010 рр.

"Посадові особи АБ "Укргазбанк", зловживаючи своїм службовим становищем, умисно надали підконтрольному суб'єкту господарювання кредит в сумі 100 млн грн, який не повернуто під заставу власного майна, - нежитлової будівлі, вартість якого за спільництва незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", штучно завищена майже в 10 разів. У момент приватизації будинок оцінено в 14,2 млн грн, а вже на період надання кредиту - в сумі 149,8 млн грн. Використовуючи зазначену шахрайську схему, аналогічним шляхом з АБ "Укргазбанк" виведено майже 3,2 млрд грн", - сказано в повідомленні.

Нині, підкреслюють у Генпрокуратурі, на підставі дозволів слідчого судді в кримінальному провадженні проводять обшуки за 9 адресами: в офісних приміщеннях суб'єктів господарювання, задіяних у злочинній схемі виведення коштів, за місцем проживання та реєстрації директорів, їх засновників, незалежного оцінювача, акредитованого в АБ "Укргазбанк", і посадових осіб банку.

Крім первинної документації, яка підтверджує факт скоєння злочину, на місцях проведення обшуків виявлено та вилучено 2 одиниці вогнепальної зброї з глушниками, патрони і магазини до нього. Також у банківському сейфі незалежного оцінювача, який проводив оцінку заставного майна, вилучено грошові кошти в готівковій формі в сумі майже $600 тис.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА