12:36 29.11.2016

Новий фасад театру на Андріївському узвозі викликав неоднозначну реакцію киян

1 хв читати
Новий фасад театру на Андріївському узвозі викликав неоднозначну реакцію киян

У Києві на Андріївському узвозі відкрили фасад нової будівлі театру, реконструкція якого викликала неоднозначну реакцію громади.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у вівторок біля будівлі театру зібралося близько 60 осыб - як супротивників, так і прибічників архітектурного рішення цієї споруди.

Частина людей висловлювала своє невдоволення з приводу вигляду фасаду будівлі, відзначаючи, що вона дисгармонує з архітектурним ансамблем Андріївського узвозу.

За словами очевидців, у вівторок мала відбутися урочиста церемонія відкриття фасаду театру. Але після зняття захисної сітки частина присутніх почала кричати "Ганьба!" та презентація була перенесена всередину будівлі.

Водночас, інша частина присутніх зустріла новий зовнішній вигляд театру оплесками. Симпатики будівлі відзначали, що театр виглядає свіжо і незвично на тлі нової забудови, що імітує архітектурний стиль Андріївського узвозу, однак місто змінюється і має йти в ногу з часом.

У свою чергу, як пише інтернет-видання "Українська правда", Архітектурно-містобудівна рада, яка розглядала проект реконструкції, зробила зауваження і попросила архітектора Олега Дроздова врахувати їх. Після цього О. Дроздов мав надати проект на розгляд ради для затвердження, але цього так і не відбулося.

За інформацією видання, меценатом, який профінансував будівництво, є корпорація "Рошен", що належить президентові України Петру Порошенку.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА