11:57 03.11.2016

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

2 хв читати
Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) у четвер розпочала роботу в Україні, повідомила прес-служба Національного банку України (НБУ) на сторінці регулятора у Facebook.

"Сьогодні в Україні почала роботу місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Руденом. Зараз у Національному банку проходить зустріч місії з головою НБУ Валерією Гонтаревою та її заступниками Романом Борисенком, Катериною Рожковою і Олегом Чурієм", - йдеться в повідомленні.

Відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,25 млрд) з першим траншем в $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,65 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні переговори про продовження фінансування були відновлені, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд лише в середині вересня. Згідно з переглянутим графіком виділення фінансування, подальше виділення коштів заплановано щоквартально за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі $1,3 млрд – у середині листопада цього року. Найбільший транш запланований у першому кварталі 2017 року – понад $1,986 млрд, після чого розмір двох наступних буде скорочений до $1,33 млрд, а решти п'яти – до $735 млн.

Однак Україна наразі сильно відстає від строків виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього транша меморандумі про економічну і фінансову політику.

Водночас офіційний представник Фонду Джеррі Райс під час прес-брифінгу у Вашингтоні 27 жовтня підтвердив можливість отримання Україною до кінця року четвертого кредитного транша.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА