16:38 18.10.2016

Інтерпол протягом 30 днів має повідомити своє рішення щодо оголошення Онищенка у міжнародний розшук

2 хв читати
Інтерпол протягом 30 днів має повідомити своє рішення щодо оголошення Онищенка у міжнародний розшук

Інтерпол протягом 30 днів має повідомити своє рішення щодо оголошення в міжнародний розшук народного депутата України Олександра Онищенка, підозрюваного в організації корупційної схеми з розкрадання газу, для подальшого його затримання і обрання йому запобіжного заходу, повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ).

"За українським законодавством для початку процедури екстрадиції громадянина, який перебуває на території іншої держави, має бути рішення суду про утримання особи під вартою. Таке рішення суд приймає у присутності підозрюваного в залі засідань, що в разі нардепа Олександра Онищенка, який перебуває за межами України, зараз є технічно неможливим", - зазначено в повідомленні прес-служби НАБУ у вівторок.

У зв'язку з цим необхідне оголошення нардепа в міжнародний розшук для затримання і обрання йому запобіжного заходу.

"Для цього НАБУ ще 10 серпня надала Українському бюро Інтерполу всі необхідні документи. Також Національне бюро надало всі необхідні пояснення, що підтверджують відсутність політичних мотивів кримінального переслідування підозрюваного. Рішення про оголошення в міжнародний розшук у разі Олександра Онищенка як народного депутата приймає Комісія з контролю за файлами Інтерполу. Засідання, на якому розглядалося це питання, відбулося минулого тижня. Отже, рішення мають повідомити протягом 30 днів", - повідомили в НАБУ

У Бюро наголосили, що оголошення О. Онищенка в міжнародний розшук має бути інструментом, що надасть можливість значно прискорити і перевести процес екстрадиції в активну фазу. "Наголошуємо, що Національне антикорупційне бюро України вживає всіх необхідних процесуальних заходів, передбачених як українським законодавством, так і міжнародними договорами, для затримання Онищенка та екстрадиції його в Україну", - зазначено в повідомленні.

О. Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 205, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364-1, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Верховна Рада України надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О. Онищенко полишив територію держави.

8 серпня його було оголошено в національний розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА