18:37 30.09.2016

До України із Сербії екстрадовано українського агробізнесмена, суд заарештував його з правом застави

2 хв читати
До України із Сербії екстрадовано українського агробізнесмена, суд заарештував його з правом застави

У Міжнародному аеропорту "Бориспіль" співробітники Служби безпеки України затримали черкаського агробізнесмена, доставленого із Сербії співробітниками Українського бюро Інтерполу, повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

"Правоохоронці встановили, що підприємець входив до складу організованого угруповання, підозрюваного у привласненні в 2014 році майже 20 млн державних коштів "Державної продовольчо-зернової корпорації України". Було відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - ІФ)", - ідеться в повідомленні.

Шевченківський районний суд м. Києва в п'ятницю обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави в розмірі 5 млн грн. Досудове слідство триває.

За інформацією СБУ, бізнесмен тривалий час переховувався за кордоном і був оголошений в міжнародний розшук. Трьох його спільників було затримано раніше, справи щодо них уже в судовому розгляді.

За матеріалами СБУ комерсант був затриманий Інтерполом на початку липня 2016 року за спробу в'їзду до Сербії з однієї із сусідніх країн.

Як повідомлялося, за інформацією СБУ, засновник і власник локального сільгоспвиробника з Черкаської області в 2014 році уклав угоду із зерновим оператором "Державна продовольчо-зернова корпорація України", і аграрії отримали майже 20 млн грн за закупівлю в них зернових майбутнього врожаю. "Співробітники спецслужби встановили, що агропідприємство не забезпечило постачання у встановлений термін, бізнесмен привласнив державні гроші ц тривалий час переховувався за кордоном", - зазначають в українській спецслужбі.

Інформація про затримання бізнесмена в Сербії з'явилася 5 липня цього року, відтоді вирішувалося питання його екстрадиції в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА