17:18 30.09.2016

Повний перехід до страхової медицини відбудеться в 2020 році

2 хв читати
Повний перехід до страхової медицини відбудеться в 2020 році

Повний перехід до страхової медицини в Україні і медична реформа мають відбутися протягом трьох років: поступовий перехід на застосування принципів страхової медицини розпочнеться з 2017 року, а остаточна модель сформується в 2020 році, повідомляє прес-служба віце-прем'єр-міністра України Павла Розенка.

"За нашою програмою, повний перехід до страхової медицини та медична реформа мають відбутися протягом трьох років. Щоб це не було шоком ні для людей, ні для лікарської спільноти", - наводить прес-служба слова П.Розенка.

Як зазначив віце-прем'єр, система охорони здоров'я переходить від принципу фінансування лікарняних ліжок до принципу фінансування послуг, що надаються пацієнтам, впроваджується механізм "гроші ходять за пацієнтом".

"Цей процес відбувається непросто і болюче. Зокрема, не до кінця сприймається він і медичною спільнотою, адже слід пройти через конкуренцію, підвищити якість послуг", - констатував П.Розенко.

Як повідомляв заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк на початку вересня, МОЗ найближчим часом планує представити план введення системи державного медичного страхування в Україні з 2017 року. Він передбачає зміни нормативної бази, зокрема законів, ухвалення постанов Кабміну.

На думку страховиків України - учасників XVI Міжнародного фінансового форуму, що відбувся в Одесі 14-17 вересня 2016 року, розвиток добровільного і впровадження обов'язкового медстрахування потребують стимулювання, зокрема, шляхом підтримки законопроекту №4981 "Про загальнообов'язкове соціальне медичне страхування в Україні", організацію заходів щодо його популяризації та доопрацювання в профільних комітетах Верховної Ради.

Голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ольга Богомолець на початку серпня зареєструвала у парламенті альтернативний законопроект №4981-2, що передбачає впровадження в Україні загальнообов'язкового державного соціального медстрахування з 1 січня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА