13:11 11.09.2016

Боєць ЗСУ дістав поранень за добу на Донбасі

2 хв читати
Боєць ЗСУ дістав поранень за добу на Донбасі

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі за минулу добу жоден військовослужбовець Збройних сил України не загинув, проте один боєць дістав поранення, повідомив спікер Міністерства оборони України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український солдат не загинув, один зазнав поранення в районі села Водяне", - сказав О.Мотузяник на брифінгу в неділю в Києві.

За його словами, ситуація в районі проведення АТО демонструє ознаки певної деескалації і залишається контрольованою. Збройні сили України утримують позиції на лінії зіткнення, проте бойовики продовжують вдаватися до збройних провокацій переважно з легкого озброєння.

На Луганському напрямку бойовики чинили провокації в районі н. п. Новозванівки, переважно зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів і один раз – із зенітної установки. Також ворог випустив одну міну з 120-мм міномета, що заборонено мінськими домовленостями. Ще одна провокація сталася у Попасній і тривала вона одну хвилину.

"Загалом на Луганському напрямку бойовики шість разів порушили режим припинення вогню", - підсумував О.Мотузяник.

На донецькому напрямку бойовики також один раз відкрили вогонь з важкого озброєння, а саме з 82-мм міномета поблизу Авдіївки. Інші провокацій з боку бандформувань були з легкого озброєння. Більше половини з них - у районі Авдіївки і три в околицях Горлівки (в Новгородському і Верхньоторецькому).

"Загалом на донецькому напрямку ворог не дотримувався перемир'я 10 разів", - резюмував спікер Міноборони з питань АТО.

На маріупольському напрямку за підсумками доби спостерігалася найбільш обширна географія ворожих провокацій. Бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів у районах Гранітного, Водяного, Мар'їнки, Талаківки, Павлополя і Широкиного. При цьому у Широкиному бойовики випустили 8 мін з 82-мм міномета в темний час доби. Всі інші провокації були з легкого озброєння - велика частина з них сталася після 18.00 суботи.

"Загалом на маріупольському напрямку незаконні збройні формування 14 разів порушили перемир'я", - поінформував О.Мотузяник.

Спікер українського оборонного відомства також повідомив, що військовослужбовці ЗСУ затримали під Торецьком п'яного бойовика з Москви. Встановлено, що затриманий - ветеран чеченських воєн з неонацистськими поглядами, про що свідчать його татуювання (портрет нацистського поплічника отамана Шкуро та цифри 14-88).

"Він прибув воювати на Донбас на початку 2015 р. через руйнівний вплив російської пропаганди на його свідомість. Чоловік брав участь у битві за Дебальцеве, згодом його перекинули під Горлівку. Він розповів, що його комбат і комбриг - теж російські офіцери. Розпочато слідство", - поінформував О.Мотузяник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА