11:37 10.09.2016

Лещенко вже дав попередні пояснення з приводу купівлі квартири

2 хв читати
Лещенко вже дав попередні пояснення з приводу купівлі квартири

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко дав попередні пояснення щодо купівлі дорогої квартири в Києві, аналітики НАБУ проводять перевірку документації, повідомив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

"Цей факт зараз перевіряють наші аналітики. Лещенко вже був, дав попередні пояснення з цього приводу. Зараз він надаватиме документи, і ці документи будуть перевірятися щодо їхньої достовірності, і після цього буде прийнято рішення, або про внесення до Реєстру, або, якщо буде підтверджено, що все законно, то відповідно в будь-якому випадку результат цієї перевірки буде презентовано громадськості, оскільки це питання отримало суспільний резонанс", - сказав А. Ситник на брифінгу в Харкові в суботу.

Він зазначив, що наразі дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань документи ще не внесено.

А. Ситник також уточнив, що перевірка може завершитися на до кінця наступного тижня, коли свої свідчення дадуть керівник "Української правди" Олена Притула, яка нібито позичила С. Лещенку частину суми, а також його дівчина Анастасія Топольська.

"Я сподіваюся, що наступного тижня...ми закінчимо цю перевірку. Якщо будуть всі документи, якщо всі особи, яких ви назвали, прийдуть, дадуть пояснення", - сказав А. Ситник.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня, ЗМІ повідомили, що нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва площею 192 кв. м, що викликало великий суспільний резонанс.

Сам депутат спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти А. Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, взяті в борг у керівника "УП" А. Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок. "Квартира оформлена на мене, а Настя буде її співвласницею після завершення процедури розлучення (з її нинішнім чоловіком – ІФ). У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – повідомив С. Лещенко.

Депутат пізніше попросив НАБУ і НАПК здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс". Він зазначає, що кошти, сплачені за квартиру, є чесно заробленими, і придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України.

Заступник генпрокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький доручив Національному антикорупційному бюро перевірити інформацію щодо придбання квартири С. Лещенком і до 16 вересня повідомити про результати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА