13:26 07.09.2016

Лещенко просить НАБУ і НАЗК перевірити придбання ним квартири

2 хв читати
Лещенко просить НАБУ і НАЗК перевірити придбання ним квартири

Народний депутат України Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенко") у зв'язку зі скандалом навколо придбання ним квартири просить Національне антикорупційне бюро та Національне агентство з питань запобігання корупції здійснити відповідну перевірку, на час якої він складе повноваження члена правління партії "Демократичний альянс".

"Звертаюся із закликом до НАЗК і НАБУ зробити відповідну перевірку придбання мною житла. На строк такої перевірки заявляю про складення повноважень члена правління політичної партії ДемАльянс, до якого нещодавно приєднався, щоб не створювати підґрунтя для політичних спекуляцій", - написав він на сторінці в Фейсбуці в середу.

С. Лещенко також знову підкреслив, що кошти, сплачені за квартиру, чесно зароблені, а "придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України".

"Зауважу, що я був співавтором нового прийнятого законодавства про відкриті реєстри майна і створення незалежних антикорупційних інституцій - НАБУ і НАЗК", - додав він.

Народний депутат (фракція БПП), член правління партії "Демократичний альянс" Мустафа Найєм повідомив про рішення правління партії щодо С. Лещенка.

"Правління партії ДемАльянс розглянуло рішення Сергія Лещенка. Ми цілком підтримуємо рішення нашого колеги звернутися до НАЗК і НАБУ з проханням провести перевірку придбання житла та оприлюднювати її результати. На час проведення перевірки Сергій не братиме участі у роботі керівних органів партії. Це офіційне рішення правління партії", - написав М. Найєм на сторінці у Фейсбуці.

Він наголосив, що вимоги "Демальянсу" про прозорість і підзвітність політиків перед суспільством стосуються всіх без винятку, зокрема С. Лещенка, "який робить вагомий внесок у боротьбу з політичною корупцією в країні".

М. Найєм також зазначив, що в партії сподіваються в найкоротші терміни отримати "вичерпну і остаточну відповідь" із цього питання від НАЗК і НАБУ.

С. Лещенко і М. Найєм стали членами правління партії "Демократичний альянс" у липні поточного року.

Як повідомляли ЗМІ, нардеп С. Лещенко придбав у центрі Києва площею 192 кв. м.

Сам С. Лещенко спочатку пояснив, що купив квартиру на свої заощадження в період роботи в "Українській правді", кошти Анастасії Топольської, з якою він зустрічається, а також гроші, взяті в борг у керівника "УП" Олени Притули.

Пізніше він заявив, що відмовився оформити квартиру на підставну особу чи далекого родича, хоча йому радили такий крок.

"Квартира оформлена на мене, а Настя стане її співвласником після завершення процедури розлучення. У декларації за 2016 рік все це буде відображено", – написав він у Facebook.

У фракції "Народний фронт" чекають від НАБУ якнайшвидшого вирішення, є ознаки корупційного правопорушення та підстави для притягнення до кримінальної відповідальності у зв'язку з купівлею С. Лещенко квартири в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА