15:59 31.08.2016

Відкриття в Маріуполі центру адмінпослуг намагалися зірвати, повідомив Порошенко

3 хв читати
Відкриття в Маріуполі центру адмінпослуг намагалися зірвати, повідомив Порошенко

Президент України Петро Порошенко повідомив про спроби зірвати відкриття центру адміністративних послуг у Маріуполі (Донецька область).

"Комусь дуже не подобається наш запуск центру адмінпослуг, адже на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що все тут заміновано і президент не повинен сюди їхати", - заявив він у Маріуполі в середу, відкриваючи центр адміністративних послуг.

Крім того, за словами президента, розвідка доповіла про те, що "за 18 км противник вивів самохідні артилерійські установки", і це теж було спрямовано на зрив відкриття адмінцентру.

Згідно з довідковими даними, перший в Маріуполі Центр надання адміністративних послуг відкрився завдяки об'єднанню зусиль міської та обласної влади, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), групи "Метінвест" та Фонду розвитку Маріуполя.

Мультифункціональний центр зможе надавати жителям Маріуполя понад 150 видів послуг. Городяни зможуть оформити біометричні документи і закордонні паспорти, вирішити земельні, житлові та майнові питання. У маріупольців з'явиться можливість подати і отримати будь-які документи стосовно підприємницької діяльності та нерухомості та інші адміністративні дозвільні папери в одному місці.

Найближчим часом розпочне роботу візовий центр. Мешканці Маріуполя отримають можливість оформити візу в Іспанію, Грецію, Австрію, Чехію, Естонію, Литву, Угорщину, Данію, Словенію та Фінляндію, не виїжджаючи за межі міста.

Це перший проект, до реалізації якого в Маріуполі залучили таку кількість донорів. Група "Метінвест" інвестувала понад 10 млн грн на ремонтні, оздоблювальні роботи та систему відеоспостереження. Агентство США з міжнародного розвитку USAID вклало майже 6,4 млн грн у внутрішнє оснащення, меблі та ІТ-забезпечення. Компанія IDLO забезпечила консультаційну підтримку експертів з проектів Центру та супровід на всіх етапах реалізації. Фахівці GoGlobal розробили дизайн і проектно-кошторисну документацію. Навчанням персоналу займалася компанія "Київстар".

Місто надало приміщення і 300 тис. грн на благоустрій прилеглої пішохідної зони. З коштів обласного бюджету виділено субвенцію в розмірі 12 млн грн. Ці кошти розділені на кілька складових: на купівлю обладнання для організації видачі паспортів та ID-карт – 1,3 млн грн, на будівництво додаткового автомобільного паркінгу – 500 тис. грн, а на суму понад 10 млн грн виконають роботи з утеплення фасадів двох багатоквартирних будинків, що поблизу Центру.

Центр побудований в рекордно короткі терміни – всього за три місяці. Проект будівлі виконаний з урахуванням енергоефективних новинок: утеплено фасад, встановлено вузол рівномірного теплопостачання. Для освітлення використовуються світлодіоди, які в 10 разів економічніші від ламп розжарювання.

"Сьогодні ми побачили, як синергія співпраці бізнесу, влади і міжнародних організацій дає конкретні результати. Ми бачимо прагнення міської влади удосконалити роботу муніципальних органів і знайти важелі, які допоможуть викорінити корупцію. Тому до корпоративної програми соціальних інвестицій цього року ми долучили будівництво Центру надання адміністративних послуг у Маріуполі. У планах групи – продовжити співпрацю з містом, щоб зробити життя в ньому більш комфортним", - повідомив на відкритті центру гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА