19:33 02.08.2016

Суд у справі "торнадівців" продовжиться в середу вранці

2 хв читати

Представники добровольчих батальйонів, які блокують будівлю Оболонського районного суду Києва, мають намір продовжувати свою акцію доти, доки справу стосовно колишніх працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" не почнуть розглядати без затягувань та у відкритому режимі, заявляє народний депутат Семен Семенченко.

"Ми не виступаємо за те, щоб участь у бойових діях на Донбасі була якоюсь індульгенцією. Але ми хочемо, щоб суд був відкритим, за участю преси, і щоб він проходив швидше, без постійних затягувань...", - сказав нардеп журналістам у вівторок біля будівлі суду.

У свою чергу адвокат обвинувачених Володимир Якімов зазначив, що у вівторок судове засідання тривало лише 15 хвилин. Обвинувачені, які перебували в заскленій металевій клітці, вимагали, щоб їм включили мікрофон, але цю вимогу, за словами захисника, суд проігнорував.

"Пристрасті розпалились, і суд прийняв рішення видалити із зали засідань двох обвинувачених із 12, серед яких - колишній командир роти "Торнадо" Руслан Онищенко", - сказав адвокат.

В.Якімов також розповів агентству "Інтерфакс-Україна", що в судовому засіданні зараз триває стадія допиту потерпілих, яка розпочалася після зачитування обвинувального акта та визначення порядку дослідження доказів.

Він повідомив, що вже допитано сімох потерпілих із 11. Після цього має бути допитано свідків із боку обвинувачення та свідків із боку захисту. Потім суд має розпочати вивчення письмових та інших доказів сторін учасників процесу.

Крім того, В.Якімов розповів, що у сторони захисту виникла проблема зі своїми свідками, оскільки деякі з них померли, зокрема загинули. До суду планувалося викликати двох дівчат, що служили в роті "Торнадо", але одна з них померла, як сказано в медичному висновку, від крововиливу в мозок, а друга - внаслідок нещасного випадку, в якому фігурував БТР. Ще двоє свідків загинуло внаслідок нещодавнього вибуху у Львівській області. Ще один був убитий під час затримання, начебто чинячи опір правоохоронцям.

Пізніше адвокат повідомив, що суд переніс засідання на ранок середи. Активісти наразі відмовляються йти. Обвинувачені також залишаються у будівлі судових засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА