14:23 15.06.2016

Bunge інвестувала $180 млн у запуск виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаївському морпорту

3 хв читати
Bunge інвестувала $180 млн у запуск виробничо-перевантажувального комплексу в Миколаївському морпорту

Транснаціональна компанія Bunge інвестувала $180 млн в будівництво виробничо-перевантажувального комплексу, який містить завод з виробництва рослинної олії, термінал з перевалки олії і розширені потужності зернового терміналу.

Відповідно до прес-релізу компанії, цей проект є однією з найбільших американських інвестицій в аграрний сектор економіки України.

Завдяки роботі нового виробничо-перевантажувального комплексу "Бунге Україна" обсяг експорту виробленої в Україні продукції та перевалки вантажів у порту збільшиться на 1 млн тонн.

Потужності заводу з виробництва рослинної олії дають змогу щороку переробляти 790 тис. тонн насіння олійних культур (2400 тонн соняшнику і 1700 тонн сої на день).

Перевалочні потужності компанії збільшилися на 1,75 млн тонн зерна, шроту і масла щорічно.

За словами керівного директора "Бунге Україна" Дмитра Горшунова, виробничо-перевалочний комплекс продовжує стратегію компанії, спрямовану на розвиток інфраструктури в Миколаївському морському порту. У 2011 році компанія побудувала в цьому порту перевалочний термінал, який розширив зернові експортні потужності України на 3 млн тонн на рік.

"Сукупна вартість обох проектів становить $280 млн і ми продовжимо інвестувати не тільки в розвиток інфраструктури та експортних потужностей українських портів, а й в український АПК загалом", - прокоментував він.

Президент України Петро Порошенко під час церемонії відкриття виробничо-перевалочного комплексу повідомив, що такі інвестиції є підтвердженням поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

"Відкриття комплексу підтверджує тверду віру інвестора в краще майбутнє України", - сказав він.

На думку президента, цей проект дозволить збільшити закупівельні ціни на агропродукцію, збільшити валютну виручку і зміцнити курс національної валюти України. Такі проекти в Україні свідчать про результативність проведених реформ, зазначив глава української держави.

П.Порошенко також подякував компанії "Бунге Україна" за її соціальні проекти: за останні 12 місяців компанія спрямувала понад 1 млн грн на підтримку учасників АТО.

"У цьому маркетинговому році цей термінал перевалив 3,5 млн тонн (сільгосппродукції - ІФ). Загалом новий склад, ще один причал і додаткова вантажна машина, яка входить у цей комплекс, дозволять збільшити обсяги перевалки на 1 млн тонн", - уточнив Д.Горшунов.

За його словами, компанія розраховує завантажити потужності свого олійнопереробного заводу в новому заводі на 100%. Завод може працювати з двома культурами - соєю і соняшником.

Керівний директор "Бунге Україна" додав, що $180 млн інвестицій було освоєно за три роки. Виробничо-перевантажувальний комплекс займає площу 4 га. Розширені потужності терміналу дають можливість збільшити річну перевалку вантажу на 750 тис. тонн із зерна, на 500 тис. тонн - із шроту, 500 тис. тонн – з олії.

Потужності підприємства з одноразового зберігання оцінюються в 37 тис. тонн щодо соняшнику, 24 тис. тонн - шроту, 12,5 тис. тонн - олії.

Bunge є провідною світовою компанією, що працює в сфері агробізнесу та продуктів харчування. Провадить діяльність у понад 40 країнах світу. Кількість її співробітників сягає майже 35 тис. осіб.

Bunge займається закупівлею, продажем, зберіганням олійних і зернових культур, переробкою олійних, виробництвом цукру і етанолу з цукрової тростини, переробкою пшениці, кукурудзи і рису для виготовлення інгредієнтів, що використовуються компаніями-виробниками продуктів харчування; продає добрива в Південній Америці.

Основними активами Bunge в Україні є Дніпропетровський олійноекстракційний завод, що виробляє рафіновану соняшникову олію під ТМ "Олейна", "Розумниця", і дочірнє підприємство з іноземною інвестицією "Сантрейд" (Київ) з елеваторами в низці регіонів України. Крім трейдингу зерном і олією, компанія також займається торгівлю засобами захисту рослин, насіннєвим матеріалом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА