10:30 09.06.2016

Кабмін затвердив Положення про Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

1 хв читати
Кабмін затвердив Положення про Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив положення про Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляє прес-служба міністерства, згідно з положенням, це відомство стане головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, що забезпечуватиме формування та реалізовуватиме державну політику з питань Автономної Республіки Крим і міста Севастополь та окремих територій Донецької та Луганської областей, де органи влади та місцевого самоврядування тимчасово не здійснюють свої повноваження. Кінцевою метою формування та реалізації державної політики стане реінтеграція зазначених територій та їх населення в єдиний конституційний простір України, захист прав і свобод осіб, які порушено внаслідок окупації, застосування норм міжнародного гуманітарного права на території України, координації діяльності з надання гуманітарної допомоги цивільному населенню під час збройних конфліктів, у сфері розбудови миру, відновлення та розвитку Донецької і Луганської областей.

Спірні пункти положення найближчим часом будуть доопрацьовані спільно з Міністерством закордонних справ, Міністерством соціальної політики та Міністерством юстиції.

"Під час попереднього розгляду проекту Положення ми отримали кілька зауважень. Всі пропозиції, які нам надали, будуть враховані та допрацьовані. Зокрема, це стосується деяких формулювань відповідно до закону України "Про гуманітарну допомогу", - прокоментував міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА