14:31 02.06.2016

"Київводоканал" прогнозує підвищення тарифів на третину в липні-серпні

3 хв читати
"Київводоканал" прогнозує підвищення тарифів на третину в липні-серпні

Тариф на холодну воду для киян до початку осені 2016 року збільшиться приблизно на 30% і становитиме 13,43 грн/куб. м, повідомив голова правління і генеральний директор ПАТ "Акціонерна компанія (АК) "Київводоканал" (Київ) Дмитро Новицький.

"На сьогоднішній день йдеться про зростання трохи більше ніж на 30%, тобто до 13,43 грн/куб. м. Ми очікуємо підвищення після проходження всієї процедури (погодження з Нацкомісією з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг – ІФ) – це від 1 липня до 1 вересня", – сказав він на прес-брифінгу в Києві в четвер.

За словами Д. Новицького, підвищення тарифу на холодну воду пов'язано зі збільшенням вартості електроенергії, а також зміною податкового законодавства. "Ми говоримо про коригування тарифу, пов'язаного зі зростанням вартості електроенергії. За останній рік вартість електроенергії збільшувалася уп'ятеро. Також були внесені деякі зміни до податкового законодавства і змінився порядок та обсяг сплати відповідних податків. І ми також маємо передбачити в тих змінах, які ми плануємо провести", – зазначив Д. Новицький.

За даними голови правління "Київводоканалу", вартість оплати холодної води в загальному обсязі комунальних платежів для більшості домогосподарств у багатоквартирних будинках Києва становить близько 5%. Таким чином, зростання тарифу на холодну воду буде найвідчутнішим для киян порівняно із підвищенням вартості інших комунальних послуг, вважає Д. Новицький.

ПАТ "АК "Київводоканал" (до 2010 року – ВАТ) створено в 2001 році шляхом перетворення однойменного державного комунального об'єднання столиці, створеного в 1992 році на базі Київського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства, заснованого в 1977 році. Надає послуги водопостачання та водовідведення. До кінця 2015 року до структури ПАТ входив головний офіс, сім відокремлених і низка невідокремлених структурних підрозділів.

"Київводоканал" обслуговує понад 4 тис. км водопровідних мереж у столиці. Проектна потужність господарсько-питного водопроводу столиці становить 2,1 млн куб. м/добу, середньодобова подача води споживачам – 0,9 млн куб. м/добу.

Чистий прибуток підприємства в 2014 році збільшилася в 3,6 рази порівняно з 2013 роком – до 7,03 млн грн, а його чистий дохід зріс на 21,7% і становив 1 млрд 8,44 млн грн.

У 2015 році чистий прибуток компанії виріс в 2,8 рази від рівня роком раніше і становив 19,899 млн грн. Водночас її чистий дохід збільшився на 47,4% – до 1 млрд 486,838 млн грн.

Основними акціонерами ПАТ, згідно з даними НКЦПФР, на четвертий квартал 2015 року були ЗАТ "Компанія "Київенергохолдинг" (67%, Київ) і територіальна громада Києва (25,4643%).

Зареєстрований капітал ПАТ "АК "Київводоканал" до кінця 2015 року становив 175,489 млн грн. Керівником і головою правління компанії з 12 квітня 2016 року призначений директор департаменту житлово-комунальної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Дмитро Новицький.

Як повідомлялося, заборгованість споживачів ПАТ "АК "Київводоканал" за послуги централізованого холодного водопостачання та водовідведення протягом 2015 року зросла на 8,4%, або 75,4 млн грн, порівняно з попереднім роком і до 1 січня 2016 року досягла 968 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА