10:38 27.05.2016

Генпрокурор Луценко заявив про законність обшуків в Одесі та виключив політичну складову

2 хв читати
Генпрокурор Луценко заявив про законність обшуків в Одесі та виключив політичну складову

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що слідчі дії в Одесі здійснювалися на законних підставах, а політична складова виключена.

"Генеральний прокурор повідомив, що ці слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності ряду благодійних фондів, зокрема фонду "На благо Одеси", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури на офіційній сторінці у Facebook, розміщеному в четвер увечері за результатами заслуховування генпрокурором Ю.Луценком доповіді керівників слідчого підрозділу щодо підстав проведення слідчих дій, дотримання закону під час їх проведення та попередніх результатів обшуків у рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузія в Україна у 2012-2013 роках.

Згідно з інформацією Генпрокуратури, фонд "На благо Одеси" потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 млн грн.

У повідомленні зазначено, що ця справа перебуває у провадженні СБУ, а Генеральна прокуратура здійснює нагляд за дотриманням законності під час проведення слідчих дій.

"Також генпрокурор зазначив, що при проведенні слідчих дій з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося. Обшуки проводилися на законних підставах", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, під час обшуків було вилучено інформацію, яка буде використана слідчими СБУ і ГПУ у рамках вищезгаданої справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадових осіб нині.

"До самого голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Вищезгадані слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової", - йдеться в повідомленні.

Генпрокурор Ю.Луценко також зазначив, що діяльність низки благодійних фондів на території України буде перевірено найближчим часом.

Як повідомлялося, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Обшуки відбувалися у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках, про що повідомила Генеральна прокуратура.

Голова ОДА М.Саакашвілі заявив, що Ю.Луценко не знав про обшук, який відбувався в будівлі Одеської обласної державної адміністрації доти, доки він йому не подзвонив.

При цьому глава Одеської області неодноразово наголошував, що такими діями його не залякати і "не змусити звернути з шляху з очищення органів державної влади від корупціонерів". "Ми готові і до погроз, і до обшуків", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА