10:49 11.05.2016

Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%

2 хв читати
Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%

Співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні, екс-міністр фінансів Словацької Республіки Іван Міклош прогнозує зростання економіки України у 2016 році на рівні 1-2%.

"В цьому році буде 1-2% зростання, але це просто рік відновлення. Оскільки ви піднімаєтеся з найнижчого рівня, у вас ще є шанс для дуже великого економічного зростання. За кілька років можна показати до 6% зростання. Далі можна досягти 4-5% зростання", - сказав В. Міклош в інтерв'ю газеті "Сегодня", відповідаючи на запитання щодо ситуації в Україні.

Він зазначив, що війна на Донбасі впливає на економічну ситуацію в Україні, оскільки у зв'язку з військовими діями країна втратила 20% виробничих потужностей. Також одна з причин економічної рецесії - анексія Криму і торговельна війна.

"Російська агресія значно впливає на економічну рецесію, але не на реформи. Навіть навпаки – це стимул робити реформи швидше і більш радикально", - наголосив І. Міклош.

Тому, за його словами, спільна група стратегічних радників, яку очолюють він і віце-прем'єр-міністр Польщі Лешек Бальцерович, зосередиться на кількох стратегічних питаннях.

"Це не буде група при уряді і АП, вона буде спільною для всієї влади. У нас буде голова, заступник, і 10 членів групи. Серед них будуть і словацькі і польські, і українські радники. Я буду тут (в Україні) майже постійно, Лешек – менше", - розповів І. Міклош.

Він зазначив, що у своїй роботі радники намагатимуться сфокусуватися на 8-9 пріоритетних завданнях, таких як управління держфінансами та бюджетним процесом, податкова реформа, судова реформа, реформа прокуратури, приватизація і реформа держуправління, лібералізація ринку землі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

Зеленський і Столтенберг відвідали Національний університет оборони

Генпрокурор: Слідство має підстави вважати умисним вибір офіцерів РФ вдарити по Одесі саме "Іскандером" із касетним боєзарядом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА