13:39 04.05.2016

У разі застосування зібраної для "параду" 9 травня в Донецьку техніки проти українських військових її буде знешкоджено

2 хв читати
У разі застосування зібраної для "параду" 9 травня в Донецьку техніки проти українських військових її буде знешкоджено

Техніка, яка перекидається до Донецька для так званого параду 9 травня, є прямим порушенням Мінських домовленостей, і у разі застосування проти українських військових її буде знешкоджено, зазначає спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Техніка, яка продовжує прибувати до Донецька для так званого параду на День Перемоги, є відкритим порушенням Мінських домовленостей, оскільки ця техніка, з таким калібром, має бути на відстані 30 км і далі, але вона перебуває у безпосередній близькості від лінії зіткнення, оскільки місто Донецьк саме граничить із цією лінією", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

А.Лисенко наголосив, що саме ця техніка, яку стягують під виглядом підготовки до "параду", становить велику загрозу. "Про цей факт українська сторона щодня повідомляє представникам ОБСЄ, у Спільному центрі з контролю та координації, для інформування бандформувань і російських кураторів, щоб цього не сталося. І якщо це не подіє і цю техніку буде застосовано, то в цьому разі ми будемо вимушені її знешкодити. Для цього всі резерви та необхідна бронетехніка і засоби ураження у нас є. Тому ми попередили", - заявив він.

За його словами, серед цієї техніки - гаубиці, гармати "Рапіра" калібром 100 мм, гаубиці 122 і 152 мм, великокаліберні міномети 120 мм, зенітні установки, самохідні артилерійські установки калібром 122 і 152 мм, танки Т-72, протиповітряні ракетні комплекси. "Усе це планується задіяти бойовиками в так званому параді на 9 травня в Донецьку", - зазначив А.Лисенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА