17:24 27.04.2016

Генпрокуратура відкрила фактову справу за заявою нардепа Левуса, в якій фігурує прізвище Медведчука

2 хв читати

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за заявою народного депутата України Андрія Левуса (фракція "Народний фронт"), в якому фігурує прізвище лідера руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

"Щодо Медведчука поки що провадження не відкрито... Була заява народного депутата Левуса стосовно того, що у нього є факти про порушення законності колишньою високопоставленою особою Медведчуком. Було рішення суду із цього приводу - зобов'язати внести дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - розповів прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в Києві в середу.

За його словами, Генпрокуратура виконала рішення суду та внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань зведення про вчинення кримінальних правопорушень за зверненням народного депутата.

Як повідомлялося, 22 квітня Печерський районний суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження стосовно В.Медведчука. Нардеп А.Левус пояснив, що 5 квітня було подано депутатське звернення "із заявою про злочини Медведчука та його проросійської організації "Український вибір". "Вимагали розслідувати причетність Медведчука до сепаратизму, державної зради та фінансування тероризму", - додав він.

Депутат також виклав фотокопію рішення Печерського райсуду Києва від 22 квітня, в якому, зокрема, зазначено: "Скаргу народного депутата Левуса Андрія Мар’яновича на бездіяльність службових осіб Генеральної прокуратури України щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань після отримання заяви про кримінальне правопорушення - задовольнити. Зобов'язати компетентних осіб Генеральної прокуратури України внести зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за депутатським зверненням народного депутата Левуса Андрія Мар’яновича та інших народних депутатів від 5 квітня 2016 року №27 про вчинення кримінальних правопорушень і розпочати досудове розслідування, про що поінформувати заявника". Це рішення оскарженню не підлягає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА