12:52 20.04.2016

Кабмін призначив Ігоря Смілянського головою "Укрпошти"

3 хв читати
Кабмін призначив Ігоря Смілянського головою "Укрпошти"

Кабінет Міністрів України призначив Ігоря Смілянського, менеджера американського офісу KPMG, головою правління Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта".

Як повідомив І.Смілянський під час засідання уряду в Києві в середу, представляючи плани розробки стратегії компанії, "Укрпошта" може стати тією платформою, на якій може рости бізнес e-commerce (інтернет-торгівля - ІФ).

"Різні країни вирішують питання стратегії по-різному, на жаль, у всьому світі поштові установи переживають кризовий період, тому що обсяги поштової кореспонденції падають, за винятком посилок, які ростуть у сегменті e-commerce. І "Укрпошта" може стати тією платформою, на якій цей бізнес розвиватиметься", - сказав І.Смілянський.

Окрім цього, він повідомив, що планує розширити фінансові послуги за рахунок створення Поштового банку, і використати ці кошти для фінансування малого і середнього бізнесу, який може рости на платформі "Укрпошти".

І.Смілянський також повідомив, що з метою збільшення частки "Укрпошти" на ринку він також планує надати ринку повний ланцюжок послуг.

"Я планую надати єдиний продукт - фінансування, логістику, складські послуги, доставку і управління запасами. Не називатиму конкурентів, але вони ще не пропонують ці послуги. Якщо ж ми зможемо поліпшити терміни доставки - а ми маємо 24-36 центрів сортування пошти, тоді як великі країни мають п'ять-шість. Україна красива і компактна країна, і немає причини, чому ми не можемо доставляти посилки і листи два-три-п'ять днів", - підкреслив І.Смілянський.

На його думку, необхідно "перерахувати цю інфраструктуру, подивитися як доставляються поштові відправлення".

"Якщо ми поліпшимо якість і терміни доставки, я вважаю, що частина клієнтів повернеться, а якщо надаватимемо фінансування, то ще більша частина повернеться в "Укрпошту", - вважає новий голова компанії.

Він також наголосив на необхідності автоматизації соціальних і комунальних платежів для пенсіонерів з метою скорочення використання готівкових грошових коштів і кількості операцій, що проводяться працівниками "Укрпошти".

"Зараз пенсіонери приходять на "Укрпошту" або у банк, стоять в черзі і отримують готівку, і знову стоять в черзі з готівкою, щоб сплатити комунальні послуги. Я мав досвід роботи в одному з банків, і ми зробили картку пенсіонера, коли частина пенсії йшла на ощадний рахунок, а частина на оплату комунальних послуг. Це знижує і обсяг готівки, і стреси клієнтів і працівників", - заявив він.

І.Смілянський також пообіцяв підтримати напрацьований попереднім керівництвом підприємства з Міністерством юстиції проект із надання "Укрпоштою" публічних сервісів з реєстрації бізнесу та нерухомості, для отримання додаткового фінансового ресурсу для підвищення рентабельності підприємства.

"Я обов'язково підтримаю проект, адже один з моїх планів - розширення надання державних послуг з використанням міжнародного досвіду. Наприклад, в США, де я живу, через поштові відділення 5 млн американців щорічно отримують паспорти. А "Укрпошта" має одну з найбільших у світі густину на квадратний кілометр - на один офіс 53 кв. км, а в найбільш розвинених станах - 153 кв. км. Тому ми повинні завантажити офіси, і я підтримуватиму усі міністерства в плані послуг, які ми можемо надавати", - заявив новий глава "Укрпошти".

Як повідомлялося, І.Смілянський понад 17 років пропрацював у сфері стратегічного, управлінського і фінансового консалтингу. Нині працює в Нью-Йорку (США) в американському офісі міжнародної аудиторської компанії KPMG, має досвід роботи в Україні та інших країнах світу. Отримав ступінь МВА в Georgetown University і міру Juris Doctor в George Washington University Law School.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

Керівника угруповання з переправлення ухилянтів за кордон екстрадовано з Болгарії

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Латвія передасть Україні новий пакет військової допомоги, який допоможе поліпшити ППО - прем'єр

У Києві відкрили перший центр рекрутингу української армії

Житлову субсидію на неопалювальний сезон для більшості українців буде перепризначено автоматично - Мінсоцполітики

Країни G7 знижуватимуть залежність від Росії в галузі атомної енергії - заява

Між станціями метро "Деміївська" та "Либідська" розпочався демонтаж залізобетонних тюбінгів - КП "Київський метрополітен"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА