13:43 12.04.2016

Фонд гарантування починає виплати вкладникам банку "ТК Кредит"

2 хв читати
Фонд гарантування починає виплати вкладникам банку "ТК Кредит"

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) 12 квітня розпочинає виплати вкладникам ліквідованого банку "ТК Кредит" через установи Універсал Банку (Київ) терміном до 26 травня 2016 року, повідомляється на веб-сайті Фонду.

Згідно з повідомленням, після зазначеного проміжку часу виплати відбуватимуться за індивідуальними зверненнями до Фонду.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розпочав процедуру ліквідації ПАТ КБ "ТК" Кредит "строком на два роки - до 7 квітня 2018 року.

Ліквідатором призначено Ігоря Грицака.

Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банк "ТК Кредит" з 10 лютогод 9 березня 2016 року на підставі рішення Національного банку України (НБУ) про зарахування банку "ТК Кредит" до неплатоспроможних.

Правління Національного банку України 9 лютого ухвалило постанову №60 про зарахування ПАТ КБ "ТК Кредит" до категорії неплатоспроможних через непрозорість структури власності.

За даними НБУ, кошти 98,9% вкладників будуть відшкодовані Фондом гарантування вкладів фізичних осіб у повному обсязі, і сума таких виплат становитиме лише близько 0,6 млн грн.

Згідно з даними на сайті центробанку, на середину грудня прямим найбільшим власником банку "ТК Кредит" був венчурний фонд "Нові технології" - 18,6389%, а кінцевими головними учасниками були Юрій Уманець, Віллем Мартинус де Бір і Ельмар Ібанець - по 24,8178%. Водночас ЗМІ пов'язували банк і фонд "Нові технології" з "регіоналом" Юрієм Іванющенком.

Як повідомлялося, влітку 2014 року банк "ТК Кредит", до наглядової ради якого на той момент входив Іван Аврамов, що є за даними ЗМІ бізнес-партнером Юрія Іванющенка, відзвітував, що його бенефіціарами є громадяни Південно-Африканської Республіки - Віллем Мартинус де Бір та Ібанець Ельмар, які опосередковано володіють фондом "Нові технології".

Крім того, за даними ЗМІ, ці ж громадяни ПАР були названі бенефіціарами левової частки решти бізнесу Ю.Іванющенка і І.Аврамова в Україні (зокрема, компаній "Альба ресурс" та "Миронівкабудмонтаж", які володіють ліцензіями на розробку Південно-Медведівської і Південно-Хрестищенської площ у Харківській області з сумарними запасами понад 7 млрд куб. м газу).

За даними Нацбанку України, на жовтень 2015 року з розміром загальних активів (1,947 млрд грн) банк посідав 52-е місце серед 123 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА