11:01 08.04.2016

"ДТЕК" ініціює мораторій за своїми зобов'язаннями за євробондами до 28 жовтня для повномасштабної реструктуризації

4 хв читати
"ДТЕК" ініціює мораторій за своїми зобов'язаннями за євробондами до 28 жовтня для повномасштабної реструктуризації

Найбільший український приватний енергохолдинг ДТЕК заявляє про неможливість найближчим часом повністю оплачувати купони за єврооблігаціями на $910 млн з погашенням у 2018 році та ініціює угоду про тимчасовий мораторій і звільнення від зобов'язань (standstill) терміном до 28 жовтня цього року.

"Мета - дозволити компанії створити стабільну платформу на період, протягом якого вона прагне вести переговори зі своїми кредиторами і завершити повномасштабну реструктуризацію структури капіталу", - говориться в біржовому повідомленні ДПЕК в п'ятницю.

Збори тримачів єврооблігацій щодо введення мораторію заплановано на 25 квітня. Вони відбудуться за наявності відповідної санкції суду Англії і Уельсу, засідання якого заплановане 8 квітня 2016 року.

Щоб мораторій набув чинності, потрібна згода тримачів не менше 75% цінних паперів. Як компенсація за згоду тримачам запропонована комісія у розмірі 0,25% номіналу паперів.

Впродовж дії мораторію компанія зобов'язується виплачувати кредиторам 10% нарахованих в цей період відсотків, або вище від вказаної норми за наявності надмірних вільних коштів.

Усі нараховані та неоплачені в період мораторію відсотки будуть капіталізовані.

Відповідно до прес-релізу енергохолдингу, "ДТЕК Енерго" запропонував іноземним кредиторам і утримувачам євробондів план довгострокової реструктуризації. На підставі отриманих пропозицій від усіх зацікавлених сторін буде розроблений документ, який врахує інтереси компанії і партнерів.

У зв'язку з цим компанія ініціювала отримання stand still з боку власників єврооблігацій на період до шести місяців. Підписання аналогічного документа узгоджується з іншими кредиторами.

"Ми продовжуємо роботу і діалог з іноземними кредиторами, спрямовані на збалансування фінансових можливостей компанії з обслуговування кредитів. Ми сподіваємося протягом шести місяців дійти згоди щодо умов довгострокової реструктуризації кредитного портфеля, яке буде прийнятним для всіх сторін", - наводяться в повідомленні слова керівника департаменту з корпоративних фінансів ДТЕК Дмитра Федотова.

У прес-службі нагадують, що в першому півріччі 2015 року компанія виробила обмін єврооблігацій в розмірі $ 200 млн на нові папери на суму $ 160 млн з терміном погашення в березні 2018 року. У другому півріччі 2015 року для організації процесу із реструктуризації боргових зобов'язань ДТЕК найняв фінансового радника Rothschild і юридичного консультанта Latham&Watkins.

Як повідомлялося, ДТЕК на початку грудня 2015 року оголосив власникам своїх єврооблігацій, що планує запропонувати їм реструктуризувати ці зобов'язання у першому кварталі 2016 року. Для спрощення процесу реструктуризації група закликала власників провести спільні консультації з метою формування комітету кредиторів, який би призначив фінансового радника і, в разі необхідності, вступив би в контакт з фінансовим консультантом ДТЕК - Rothschild.

Раніше, на початку жовтня 2015 року, холдингова компанія групи "ДТЕК" - DTEK Energy B.V. (Нідерланди), повідомила про збір реєстру власників єврооблігацій на $750 млн з терміном обігу до 2018 року в рамках проведеного стратегічного перегляду структури капіталу. Менеджером зі збору реєстру була призначена міжнародна група Orient Capital.

ДТЕК 30 березня повідомив про намір найближчим часом оголосити пропозицію про реструктуризацію єврооблігацій на $750 млн зі ставкою 7,875% і погашенням 4 квітня 2018 року і єврооблігацій на $160 млн зі ставкою 10,375% і погашенням 28 березня 2018 року і до цього часу відмовилася від виплати купона за останніми з них. Компанія відзначала, що купон буде виплачений відповідно до умов пропозиції про реструктуризацію.

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ) збільшила на березень 2016 тариф на продану в ОРЕ електроенергію для ТОВ "ДТЕК Східенерго" на 1% - до 1022,99 грн/МВт-год, для ПАТ "ДТЕК Західенерго"- на 16%, до 986,16 грн/МВт-год, для ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго"- на 24,9%, до 1113,7 грн/МВт-год.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Чистий консолідований збиток DTEK Energy в 2015 році становив 37,399 млрд грн, що на 90,3% перевищує збиток за 2014 рік. Дохід групи збільшився на 1,8% - до 93,622 млрд грн, а EBITDA впала на 66% - до 4,087 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА