14:30 07.04.2016

Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури на відмову в арешті адвоката російського спецназівця Соколовської, але зобов'язав її прийти до слідчого

2 хв читати
Апеляційний суд не задовольнив скаргу прокуратури на відмову в арешті адвоката російського спецназівця Соколовської, але зобов'язав її прийти до слідчого

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду столиці про відмову прокуратурі в обранні запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для адвоката російського військовослужбовця Євгена Єрофєєва Оксани Соколовської.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на засіданні в четвер апеляційна інстанція підтвердила рішення суду першої інстанції, який відмовився обирати будь-яку міру запобіжного заходу для Оксани Соколовської.

Водночас Апеляційний суд Києва зобов'язав її з’явитися до слідчого у разі виникнення такої необхідності.

Як повідомлялося, Шевченківський райони суд м.Києва відхилив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою О. Соколовської.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні 29 лютого, аргументувавши його тим, що О.Соколовській не було належним чином вручено повідомлення про підозру.

Раніше в лютому О.Соколовська повідомляла, що прокуратура Київської області та Головного слідчого управління Нацполіціі в Київській області подали до суду клопотання про арешт її майна (автомобіль).

Вона також заявляла про тиск з боку Генеральної прокуратури України. Йшлося про те, що, за словами О.Соколовської, "фактове кримінальне провадження, внесене щодо легких тілесних ушкоджень до ЄРДР Солом'янським РУ ГУ МВС в м.Києві за заявою людини, яка відсиділа все життя за вчинення злочинів, пов'язаних з наживою, різко змінило своє забарвлення".

За словами адвоката, "провадження витребувано прокуратурою Київської області, змінено кваліфікацію на ч. 1 ст. 121 КК (завдання тяжких тілесних ушкоджень - ножових поранень) і активно вживаються заходи, спрямовані на пред'явлення повідомлення про підозру адвоката Соколовської".

16 грудня 2015 року О.Соколовская заявила про обшук прокуратури за місцем проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

9 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Палата представників США відхилила спроби змістити Джонсона з посади спікера

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА