15:36 05.04.2016

Демобілізовані військові тепер здаватимуть на 10 предметів менше - Міноборони

2 хв читати
Демобілізовані військові тепер здаватимуть на 10 предметів менше - Міноборони

Військовослужбовці Збройних сил України під час звільнення в запас тепер здаватимуть на десять предметів гардеробу менше, повідомив начальник центру управління речового забезпечення тилу ЗСУ Юрій Гусляков.

"Демобілізований може залишити собі кашкет польовий, берці, а також, куртку, штани (костюм літній польовий), кепку, шапку зимову, рукавиці, натільну білизну, речовий мішок", - сказав він на брифінгу в Києві у вівторок.

Ю.Гусляков наголосив, що здається лише інвентар із терміном служби понад два роки: спальний мішок, бронежилет, захисний шолом, казанок, фляга, гумові черевики, окуляри і розвантажувальна система.

У свою чергу заступник начальника Управління морально-психологічного забезпечення Головного управління з роботи з особовим складом ЗСУ Віталій Голота зазначив, що протягом п’яти днів після звільнення в запас військовий має стати на облік у військкоматі.

За його словами, демобілізовані також мають право на безоплатний проїзд у транспорті. "Витрати на проїзд компенсуватимуться через військкомат", - сказав В.Голота.

Крім того, під час звільнення в запас демобілізовані мають отримати комплект документів, серед яких військовий квиток із записами про участь у боях.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців четвертої хвилі часткової мобілізації 25 березня 2016 року. У запас буде звільнено 45 тис. військовослужбовців, призваних на службу згідно з указом від 21 липня 2014 року та указом від 14 січня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині одна загибла, 20 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

Уночі окупанти пошкодили об'єкт "Укренерго" в Сумській області та призвели до відключення обладнання "Харківобленерго"

Ворожий дрон пошкодив високовольтну лінію електропередач у Червоногригорівській ОТГ

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Сили оборони відбили 31 атаку на авдіївському і 36 на бахмутському напрямку, загалом за добу відбулося 125 бойових зіткнень

Росіяни за добу здійснили два ракетних і 120 авіаударів

Російські війська за добу понад 402 рази вдарили по Запорізькій області, є руйнування

У Сумській області ППО ліквідувала 12 із 13 ворожих "шахедів"

В Одеській області відсторонено поліцейську за висловлювання щодо обов'язку чергування біля церкви

Росіяни обстріляли шість громад у прикордонні Сумської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА