19:52 04.03.2016

Нацбанк оприлюднив постанову про валютні обмеження

2 хв читати

Київ. 4 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Національний банк України (НБУ) оприлюднив на сайті постанову від 3 березня 2016 року, яка знову подовжує основні валютні обмеження, проте збільшує добові ліміти на продаж і зняття іноземної валюти.

Відповідна постанова правління НБУ №140 набуває чинності з 5 березня 2016 року і діє по 8 червня 2016 року.

Згідно з документом, зокрема, НБУ подовжує норму обов'язкового продажу 75% валютної виручки і її повернення в Україну в 90-денний термін, заборону дострокового погашення резидентами кредитів і позик в іноземній валюті за договорами з резидентами та ін.

Як зазначено в повідомленні на сайті центробанку, з метою детінізації готівкового валютного ринку підвищується максимальна сума продажу готівкової іноземної валюти до 6 тис. грн з 3 тис. грн. Крім того, збільшено обсяг видачі готівки в іноземній валюті і банківських металів з рахунків клієнтів банків до 50 тис. грн з 20 тис. грн на добу, в національній валюті - до 500 тис. грн з 300 тис. грн на добу.

"Це має сприяти подальшому відновленню довіри до банківської системи і відновлення припливу депозитів не лише в гривні, а й у валюті", - вважає центробанк.

Як зазначено в повідомленні, ухвалення такого рішення засноване на тривалому зростанні обсягу депозитів домогосподарств у національній валюті, що свідчить про відновлення довіри до банківської системи загалом.

Крім того, регулятор засвідчує перевищення продажу населенням валюти банкам над купівлею, а також наявність валютної ліквідності в банків, про що свідчить попит на держоблігації внутрішньої позики в іноземній валюті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА