17:55 02.03.2016

У Києві хочуть перейменувати Московський проспект на проспект Бандери, а проспект Ватутіна - на проспект Романа Шухевича

1 хв читати
У Києві хочуть перейменувати Московський проспект на проспект Бандери, а проспект Ватутіна - на проспект Романа Шухевича

Комісія при Київській міській державній адміністрації підтримала пропозицію щодо перейменування проспекту Московського на честь лідера ОУН Степана Бандери у рамках виконання закону про декомунізацію, повідомляє глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович.

"Комісія при київському міському голові підтримала пропозицію УІНП про перейменування проспекту Московського на проспект Степана Бандери", - написав він на своїй сторінці у Твіттері.

У свою чергу, прес-служба Київської міськдержадміністрації повідомила, що в середу на засіданні комісії з питань перейменувань було розглянуто пропозицію Українського інституту національній пам'яті про перейменування Московського проспекту і проспекту Генерала Ватутіна на проспект Степана Бандери і проспект Романа Шухевича відповідно.

Комісія вирішила запропонувати київському міському голові винести ці пропозиції на громадське обговорення згідно з чинним законодавством. Громадське обговорення триватиме 2 місяці, долучитися до цього процесу може кожен житель Києва.

"Для цього громадське обговорення відбуватиметься у формі електронної консультації. Відвідавши офіційний сайт Київської міської державної адміністрації, а саме рубрику "Е-МІСТО" - "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів": http://projects.kievcity.gov.ua, кожен зареєстрований користувач порталу має можливість залишити свій "голос" - погодитися або не погодитися із запропонованими проектами, висловити свої пропозиції, зауваження", - роз'яснила прес-служба.

Тільки після завершення обговорення з урахуванням отриманих пропозицій і зауважень буде розглянуто питання про спрямування подання до Київської міськради для ухвалення відповідного рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Палата представників США ухвалила законопроєкт про безперебійне постачання зброї Ізраїлю

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

На Харківщині внаслідок атак агресора загинули дві людини, дев’ятеро поранено

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА