16:07 19.02.2016

Розслідування справ щодо злочинів на Майдані припиняється з 1 березня - Генпрокуратура

1 хв читати
Розслідування справ щодо злочинів на Майдані припиняється з 1 березня - Генпрокуратура

Розслідування справ щодо злочинів під час Революції гідності у 2013-2014 роках на Майдані в Києві припиняється з 1 березня, повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"Із 1 березня розслідування справ (щодо злочинів на Майдані - ІФ) припиняється", - сказав С.Горбатюк під час круглого столу про стан злочинів проти учасників Революції гідності в п'ятницю.

Він нагадав, що попереджав про таку можливість, але Верховна Рада закрила свою роботу, так і не ухваливши змін до закону про Державне бюро розслідувань. А наступне засідання парламенту відбудеться лише 15 березня.

Як повідомлялося, в лютому в Генеральній прокуратурі України закликали Верховну Раду відстрочити набуття чинності законом про Державне бюро розслідувань, щоб не допустити критичної ситуації з розслідуванням "майданівських" справ.

"Хотів би звернутися до народних депутатів Верховної Ради, тому що наближається 1 березня - дата набуття чинності законом про Державне бюро розслідувань. З огляду на низку недоліків, які містить цей законопроект, та відсутність перехідного періоду може настати критична ситуація для розслідування справ Майдану і справ стосовно колишніх високопоставлених осіб, що неможливо допустити", - сказав тоді С.Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА