19:21 11.02.2016

Нацбанк відкликав ліцензію "Ай Ті Фінанс" на переказ коштів у гривні без відкриття рахунків

2 хв читати

Національний банк України (НБУ) відкликав у ТОВ "Ай Ті Фінанс", що є платіжною організацією, виключеною з реєстру платіжної системи "24nonStop", ліцензію на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків, повідомив регулятор на сайті.

"Ліцензію було відкликано через неусунення з боку "Ай Ті Фінанс" причин, з приводу яких раніше було вжито заходів за порушення законодавства України, що регулює здійснення переказів коштів, а також через повторне порушення вимог законодавства України в питанні переказу коштів", - зазначено в повідомленні регулятора.

Як повідомлялося, НБУ виключив внутрішньодержавну платіжну систему "24nonStop", платіжною організацією якої є ТОВ "Ай Ті Фінанс", із реєстру платіжних систем у зв'язку з порушенням нею попереднього рішення НБУ від 30 грудня 2015 року про припинення переказу коштів у цій системі.

Таке рішення комітет НБУ з питань нагляду й регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем ухвалив 4 лютого.

Центробанк уточнює, що з огляду на це скасовано також реєстрацію учасників цієї системи: ТОВ "Тріолан.Мані", "НСП", "Фінансова компанія "Фенікс", "Європейська платіжна система", "Фінансова компанія "Елаенс", "Укрфінстандарт", "Фінансова компанія "ВАП-капітал", "Фінансова компанія "ВМ-Фактор" і "Перша українська платіжна система".

НБУ в березні 2014 року погодив правила внутрішньодержавної платіжної системи "24nonStop", що є одним з найбільших на ринку за кількістю терміналів. Система давала змогу організувати продаж електронних ваучерів, а також пряме поповнення мобільного зв'язку, Інтернет, IP-телефонії, Інтернет-грошей, кабельного телебачення, страхування, комунальних платежів та інших сервісів.

Її діяльність була зупинена з 5 січня 2016 року до усунення ТОВ "Ай Ті Фінанс" порушень законодавства, проте інших деталей Нацбанк не розголошував. У свою чергу, платіжна система звинуватила НБУ в тиску і звернулася до суду з позовом.

У жовтні 2015 року СБУ за санкцією суду проводила обшук в приміщеннях компанії і вилучила сервери, підозрюючи її в роботі на тимчасово окупованій території Донецької області, проте компанія категорично відкидала ці звинувачення.

Чистий дохід "Ай Ті Фінанс" у 2014 році становив 11,14 млн грн, за перше півріччя 2015 року - 13,77 млн грн, чистий прибуток - відповідно до 1,44 млн грн і 6,464 млн грн.

Згідно з держреєстром, кінцевими власниками цього ТОВ із статутним капіталом 30 млн грн є жителі Києва Дмитро Рубанов, Дмитро Потапенко і житель Вишневого (Київська обл.) Андрій Степаненко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА