17:47 08.02.2016

Глави МВС і Нацполіції захищатимуть поліцейських, що застрелили підлітка під час нічної погоні в Києві – Шевченко

2 хв читати
Глави МВС і Нацполіції захищатимуть поліцейських, що застрелили підлітка під час нічної погоні в Києві – Шевченко

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе захищатимуть співробітників Департаменту патрульної поліції Головного управління Нацполіції у Києві, які в ніч на 7 лютого під час переслідування автомобіля BMW застосували вогнепальну зброю, унаслідок чого загинув 17-річний юнак.

"Звичайно, прокуратура розслідує факт загибелі хлопця після нічної погоні в Києві і надасть оцінки діям патрульних. Але глава НП і міністр точно їх захищатимуть, адже зброю було застосовано правомірно", - написав у своїй сторінці у Facebook у понеділок директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко.

Він наголосив, що патрульні поліцейські України – "це не м'які іграшки". "Вони наділені повноваженнями законного примусу представники влади. Треба, щоб це добре запам'ятали всі ті нахаби, які не звикли підкорятися законним вимогам правоохоронців", - заявив А. Шевченко.

Як повідомлялося, член колегії МВС, народний депутат України Антон Геращенко раніше на своїй сторінці у Facebook повідомив, що "київським патрульним поліцейським довелося застосувати зброю для того, щоб зупинити групу п'яних ембіцилів, які влаштували перегони нічним Києвом". За його словами, четверо молодиків у стані алкогольного сп'яніння вирішили погасати автомобілем по місту на великій швидкості – до 190 кілометрів на годину.

"Кілька разів під час погоні BMW виїздила на зустрічну смугу бульвару Шевченка та проспекту Перемоги... Після півгодинної погоні і неодноразових попереджень через гучномовці з вимогою негайно зупинитися, а також після попереджувальних пострілів у повітря, патрульні відповідно до закону України "Про Національну поліції", застосували табельну зброю для того, щоб зупинити божевільних, які становили загрозу для інших учасників руху і самих патрульних. Унаслідок стрільби по колесам, на високій швидкості, куля потрапила в пасажира авто", - повідомив подробиці нардеп.

А. Геращенко зазначив, що загинув 17-річний юнак, а водій і інші пасажири були затримані. Щодо водія порушено кримінальну справу за перешкоджання роботі працівників правоохоронних органів.

Також нардеп розповів, що в авто в невеликій кількості була виявлена марихуана, "наявність якої ймовірно і могло спонукати молодих людей на протидію поліцейським".

Член колегії МВС України написав, що застосування вогнепальної зброї в цьому випадку повністю відповідало нормі підпункту 7, пункту 4, ст. 46 ЗУ "Про національну поліцію":

8 лютого Прокуратура міста Києва повідомила, що в рамках кримінального провадження перевірить правомірність дій співробітників Департаменту патрульної поліції Головного управління Нацполіції у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА