11:58 08.02.2016

Київський метрополітен не подавав пропозицій щодо підвищення вартості проїзду в 2016 році

2 хв читати
Київський метрополітен не подавав пропозицій щодо підвищення вартості проїзду в 2016 році

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" не подавало пропозицій владі столиці про збільшення тарифу на проїзд у метро в 2016 році, повідомив начальник КП Віктор Брагінський.

"Це не наша компетенція. Ми лише надаємо фактичні дані за результатами року і планові показники на 2016 рік. Якщо у бюджеті передбачається дотація, то питання зміни вартості не стоїть. Ми сподіваємося, що впораємося своїми силами, в плані поточних ремонтів і ті роботи, які спрямовані на розвиток підприємства, будуть виконані", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про економічно обгрунтований тариф, він зазначив, що це той тариф, який дає можливість підтримувати інфраструктуру і в якому закладено відсоток рентабельності, - прибутку для розвитку підприємства.

"На сьогодні, за розрахунками економістів, він становить 5,78 грн з урахуванням програми технічного розвитку, запланованої на 2016 рік. Собівартість проїзду зараз становить 4,21 грн, а середній дохід іще нижчий - близько 3 грн. Хочу зазначити, що після останньої зміни тарифу була впроваджена дуже широка сітка варіантів для пасажирів, де вартість проїзду варіюється від 4 грн до 3,06 грн. До того ж ми недоотримуємо компенсацію за пільгові категорії пасажирів", - відмітив В.Брагінський.

Він також повідомив, що пасажиром пільгової категорії є кожен четвертий, тобто 25% від загальної кількості пасажирів.

"Ця цифра не змінюється, а компенсація щодо 2015 року становила тільки близько 30% від необхідної суми. На 2016 рік місцевий бюджет передбачив компенсації, а в держбюджеті України їх взагалі не передбачили, попри те, що з 30 пільгових категорій більше половини є загальнонаціональними. Ми звернулися до Міністерства соціальної політики. Сподіваємося, що будуть внесені зміни і будуть компенсації, інакше це ляже на плечі підприємства багатомільйонними збитками", - резюмував начальник КП "Київський метрополітен".

Повний текст інтерв'ю з В.Брагінським буде опубліковано на веб-сторінці агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА