16:53 04.02.2016

Уряд схвалив виділення дотації в 500 млн грн місцевим бюджетам для фінансування ПТУ

1 хв читати
Уряд схвалив виділення дотації в 500 млн грн місцевим бюджетам для фінансування ПТУ

Уряд за пропозицією Міністерства фінансів 4 лютого ухвалив постанову про виділення з державного бюджету стабілізаційної дотації на загальну суму 500 млн грн обласним бюджетам для фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

Згідно з цим рішенням, обласні бюджети розподілятимуть отримані кошти між містами обласного значення, де є реальна обмеженість ресурсу. Це дасть змогу допомогти місцевим бюджетам, які не в змозі забезпечити власне фінансування закладів професійно-технічної освіти та належне функціонування ПТУ.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Верховна Рада скасувала передачу фінансування ПТУ виключно з місцевих бюджетів. Відповідний закон про внесення змін до закону "Про державний бюджет України на 2016 рік" щодо джерел фінансування закладів професійно-технічної освіти підтримали 297 народних депутатів у четвер.

Передбачається, що заклади профтехосвіти фінансуватимуться за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету обласних центрів, а також за рахунок освітніх субвенцій із державного бюджету.

Крім того, Верховна Рада підтримала відповідні зміни до Бюджетного кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА