12:51 25.01.2016

Медогляд водіїв може здійснювати будь-який медзаклад

2 хв читати
Медогляд водіїв може здійснювати будь-який медзаклад

Будь-який медичний заклад має право скликати комісію і здійснювати медичний огляд водіїв, повідомила прес-служба Державної регуляторної служби (ДРС) України.

У ДРС зазначили, що відомство скасувало корупційну схему, за якою водії могли проходити медичний огляд або отримувати довідку лише в певному медзакладі, вносячи за цю послугу певний розмір грошових коштів.

"Медичний огляд водіїв був, є і буде обов'язковим відповідно до статті 45 закону України "Про дорожній рух", у цьому є логіка та потреба, але раніше існувала схема, що тільки окремі медичні заклади могли проводити огляд водіїв. Таку корупційну схему ДРС скасувалa", - наводить прес-служба слова керівника ДРС Ксенії Ляпіної.

На думку ДРС, кожен заклад охорони здоров'я виконує свої функції згідно з ліцензією, а проведення медичних оглядів водіїв не є окремим видом лікарської спеціалізації. У зв'язку з цим такі заклади не потребують отримання додаткових документів для провадження зазначеної діяльності.

Як повідомлялося, рішення про необхідність скасування дії відповідного пункту спільного наказу Міністерства внутрішніх справ та Міністерства охорони здоров'я щодо проведення медичного огляду кандидатів у водії і водіїв транспортних засобів ДРС ухвалила 6 листопада 2015 року.

Згідно з повідомленням ДРС у газеті "Урядовий кур'єр", дію норми, що передбачає проведення медогляду з метою ухвалення рішення про здатність до безпечного керування транспортним засобом, припинено з 7 січня 2016 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

У Києві станція метро "Поштова площа" працює у звичайному режимі, ризиків підтоплення немає - КМДА

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА