13:30 20.01.2016

Уряд України в середу розширить ембарго на більш ніж 70 російських товарів

2 хв читати
Уряд України в середу розширить ембарго на більш ніж 70 російських товарів

Уряд України в середу ухвалить рішення про розширення введеного з 10 січня 2016 року ембарго на постачання до країни низки російських товарів ще більш ніж 70 товарними позиціями, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"На додаток до першого списку про перелік продукції, який заборонений до ввезення в Україну походженням із РФ, сьогодні додатково додається більше ніж 70 товарних позицій походженням із РФ, які не можуть бути ввезені на територію України",- сказав прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

"Це контрзаходи на економічну агресію РФ, і ми надалі захищатимемо свій внутрішній ринок", - наголосив А.Яценюк.

Як повідомлялося, ембарго на низку товарів із РФ, введене українським урядом у відповідь на російську заборону, діє з 10 січня і щонайменше до 5 серпня 2016 року.

Згідно з оприлюдненою 2 січня на урядовому сайті постановою Кабміну № 1147 від 30 грудня 2015 р. "Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації", до 5 серпня 2016 р. заборонено "ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації, за переліком згідно з додатком".

"Постанова втрачає чинність 5 серпня 2016 року або після скасування заборони ввезення на митну територію Російської Федерації товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини, що походять з України", - йдеться в документі.

Під ембарго потрапило постачання продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, кормів для собак, сигарет із фільтром.

Окрім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, є хлористий калій із вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, і регулятори зростання рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

Росія з 1 січня 2016 р. поширила дію продовольчого ембарго на Україну. Це передбачено постановою уряду РФ від 21 грудня 2015 року про поширення на Україну економічних заходів у відповідь у зв'язку з її приєднанням до антиросійських санкцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА