12:51 19.01.2016

Відеозвернення нібито від імені "Азова" зі спаленням прапора Нідерландів є провокацією, посольство повідомлено про це

3 хв читати
Відеозвернення нібито від імені "Азова" зі спаленням прапора Нідерландів є провокацією, посольство повідомлено про це

Керівництво МВС поінформувало посольство Нідерландів про те, що відеозвернення, зроблене нібито від імені полку "Азов" з загрозами тероризму, є провокацією, повідомив речник МВС України Артем Шевченко.

"Це провокація за всіма ознаками – як на картинці, так і за способом розміщення. Це очевидно. Під прикриттям символіки "Азова" записується абсолютно провокаційний відеоролик, який завершується спаленням прапора Нідерландів", - сказав він журналістам у вівторок у Києві.

А. Шевченко наголосив, що цю інформацію було донесено до представників посольства Нідерландів під час сьогоднішньої зустрічі.

"Саме в цьому міністр сьогодні переконав посла Нідерландів. Відеоролик з'явився вчора, а вже сьогодні вранці була зустріч посла з міністром, депутатом Билецким (почесний голова "Азова" Андрій Білецький – ІФ) і заступник міністра з питань євроінтеграції Авакяном, начальником Кіберполіції Демидюком", - повідомив він.

А. Шевченко зазначив, що киберполиция вже займається розслідуванням питання поширення даного випадку в соціальних мережах. "Киберполиция зараз вивчає всі деталі розміщення цього ролика в мережі – ким, де з якихось акаунтів, які IP-адреси. І в YouTube і Google є відповідне співробітництво з киберполицией", - зазначив він.

Спікер МВС також зазначив, що люди, зафіксовані на відео, що видають себе за бійців "Азова", "говорять по-українськи, але є нюанси, які притаманні не носія української мови".

У свою чергу, А. Білецький підкреслив, що для розповсюдження відеоролика були використані спеціально створені на території РФ акаунти в соцмережах. "Перші акаунти, де з'явилося відео і як воно далі розкручувалося, – це були облікові записи на території Росії, які були створені за 5 хвилин до появи цього відео", - розповів він.

Як повідомлялося, раніше в Інтернеті з'явилося відео-звернення невідомих осіб, в якому люди у камуфляжі, які називають себе бійцями полку "Азов", спалюють прапор Нідерландів і погрожують терактами. Провокація пов'язана із запланованим проведенням в Нідерландах консультативного референдуму в квітні нинішнього року щодо питання укладення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Влада Нідерландів заявила, що врахує результати референдуму, проте це не зупинить європейську інтеграцію України.

У полку "Азов" заявили про непричетність до поширеного відео-звернення і зазначили, що заяви, які прозвучали у відео-зверненні, не узгоджуються з позицією полку. "Ці особи аж іяк не можуть бути "азовцами": відсутність полкових шевронів, нестатутне взуття, нехарактерна уніформа", - йдеться в заяві.

При цьому в полку заявили, що, як українські націоналісти, вони завжди негативно сприймали ідею вступу України до ЄС, обстоюючи Балто-Чорноморську альтернативу, і завжди стояли на позиції єдності європейських народів у боротьбі проти азіатського нашестя. "Тому спалювати прапор європейського народу-союзника, а тим більше з аргументацією "за ЄС", бійцям "Азова" немає ніякого сенсу", - наголошується в заяві.

В "Азові" також заявили про російський слід у створенні даного відео-звернення: "РФ готова будь-якими методами демонізувати Україну загалом, і добровольчий рух зокрема, щоб нівелювати в очах світового співтовариства свої дії в Криму і на Донбасі".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни завдали трьох ударів дронами по храму в Бериславському районі – Херсонська ОВА

Нетаньягу заявив, що Ізраїль близький до викорінення військового потенціалу ХАМАС

Суд обрав запобіжний захід ще одному фігуранту справи про незаконний продаж землі на Закарпатті

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА