18:52 06.01.2016

Бойовики у вівторок двічі не пустили спостерігачів ОБСЄ до Комінтернового

3 хв читати
Бойовики у вівторок двічі не пустили спостерігачів ОБСЄ до Комінтернового

Спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вкотре було відмовлено в доступі до зайнятого бойовиками с. Комінтернового Волноваського району Донецької області, при чому і зі сходу, і з південного заходу, йдеться у звіті місії за вівторок, 5 січня.

"На останньому контрольно-пропускному пункті Збройних сил України дорогою до села з південного заходу командир КПП повідомив СММ, що за день до села в'їжджає і виїжджає близько 15 транспортних засобів. Спостерігачі бачили один цивільний автомобіль, що в'їжджав до села. У безпосередній близькості від КПП спостерігачі бачили близько десяти протитанкових мін, пов'язаних дротом і розміщених уздовж узбіччя дороги. СММ не змогла проїхати до села зі сходу та півдня, оскільки озброєні члени "ДНР" позбавили СММ доступу до села", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом, бойовики не пропустили до Комінтернового спостерігачів СММ ОБСЄ у вівторок двічі: один раз на КПП біля с. Заїченко за 4 км на схід від Комінтернового, де "озброєні люди знову перешкодили СММ... без будь-яких пояснень", і інший раз - на КПП при в'їзді до Комінтернового з південного заходу "озброєні люди знову відмовили в проїзді СММ до села".

В ОБСЄ наголосили, що СММ надалі стикається з обмеженнями у виконанні своїх спостережних функцій на Донбасі. Зокрема, окрім двох інцидентів біля Комінтернового, бойовики у вівторок двічі обмежили переміщення спостерігачів: у Дебальцевому Донецької області та в смт Комсомольський Свердловської міськради Луганської області.

Стосовно безпекової ситуації в зоні АТО в Донецькій області спостерігалася невелика кількість порушень режиму припинення вогню, більшість із них - біля аеропорту м. Донецька. У Луганській області було зафіксовано мінометний обстріл, повідомляється у звіті.

"СММ повідомляє про відносний спокій із невеликою кількістю порушень режиму припинення вогню в Донецькій області. На позиціях на залізничній станції Донецьк спостерігачі чули загалом чотири черги зі стрілецької зброї за 5-8 км на схід і північний захід. У контрольованому урядом Приазовському (14 км на північний захід від Маріуполя) СММ зафіксувала один невизначений вибух на південь, південний схід", - йдеться у звіті.

"Ситуація в Луганській області була загалом відносно спокійною. Проте після двох днів непорушення режиму припинення вогню СММ зафіксувала три інциденти... Один із них складався з 18 ударів за 3 км на південний захід від своєї позиції на КПП "ЛНР" біля Сокільників (38 км на північний захід від Луганська). СММ оцінила звук як такий, що відповідає мінометному обстрілу", - йдеться в повідомленні.

Також у звіті повідомляється про створення сил самооборони в смт Каланчак Херсонської області неподалік адміністративного кордону з окупованим РФ Кримом. "СММ зустрілася з головою групи, його заступником... і ще з одним її учасником (усі чоловіки). За словами співрозмовників, процес набору на той момент ще тривав, і нині в групі налічується близько 80 добровольців; вони планували зареєструвати організацію; її учасники будуть беззбройні. Співрозмовники наголосили, що вони не мали ніякого політичного підґрунтя, і зазначили, що ситуація в районі покращилася порівняно з кінцем грудня 2015 року", - йдеться у звіті місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із секретарем Радбезу Вірменії Григоряном безпекові проблеми, що постали перед двома країнами

У Миколаєві в понеділок, 17 червня, тимчасово відключать водопостачання

Генпрокурор: Сподіваюся, що Саміт миру зміцнить зусилля світової спільноти в роботі з повернення цивільних і дітей, депортованих у РФ

Кількість боїв на всій лінії фронту зросла до 88, на покровському напрямку ворог атакував 36 разів

Країни Африки хочуть домогтися миру в Україні, але є питання якого - глава МЗС Швейцарії

Графіки погодинних відключень е/е працюватимуть у понеділок із 8:00 до кінця доби

Трюдо на Саміті миру оголосив про пакет заходів на суму $38,1 млн на підтримку України

Президент Швейцарії вважає за можливе присутність Путіна на подальших конференціях щодо миру в Україні без його арешту у зв'язку з ордером МКС

Швейцарія має намір обговорити підсумки Саміту миру з Росією і Китаєм - глава МЗС

Представники країн БРІКС можуть долучитися до роботи над пунктами Формули миру, винесеними на Саміт миру, - Амерд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА