16:17 06.01.2016

Назвати замовників убивства Гонгадзе дозволить розслідування Генпрокуратури щодо колишнього глави МВС Кравченка

2 хв читати
Назвати замовників убивства Гонгадзе дозволить розслідування Генпрокуратури щодо колишнього глави МВС Кравченка

Розслідування Генеральної прокуратури України щодо колишнього глави Міністерства внутрішніх справ України Юрія Кравченка дасть змогу назвати замовників убивства журналіста Георгія Гонгадзе, заявила адвокат вдови Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко.

"Я дуже сподіваюся, що Генпрокуратура найближчим часом доповість про розслідування щодо замовників, оскільки зрозуміло, що вбивство було замовним", - сказала В.Теличенко журналістам після засідання Апеляційного суду м. Києва, де розглядали апеляцію на вирок колишньому генералу МВС Олексію Пукачу, засудженому в середу за вбивство журналіста Г.Гонгадзе в 2000 році.

"Дуже важливо встановити замовників. Зокрема і розслідування справи Ю.Кравченка за підозрою в замовленні вбивства Г.Гонгадзе дуже потрібне, щоб відповісти на запитання, хто ж був замовником убивства журналіста Георгія Гонгадзе", - додала вона.

В.Теличенко вважає, що не було підстав для зміни запобіжного заходу Г.Пукачу, оскільки він фактично не розкаявся і продовжує становити небезпеку суспільству.

Як повідомлялося, 6 січня 2016 року колегія суддів Апеляційного суду м. Києва не задовольнила апеляції на вирок колишньому генералу МВС О.Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Г.Гонгадзе в 2000 році. О.Пукач після суду заявив, що є людиною військовою і просто виконував наказ. При цьому і він, і його адвокати ім'я замовника назвати відмовилися. Адвокати О.Пукача повідомили, що мають намір подавати апеляцію спочатку до Верховного Суду України, а потім до Європейського суду з прав людини.

Раніше 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив колишнього голову департаменту зовнішнього спостереження МВС України О.Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним у вбивстві Г.Гонгадзе. При цьому захист О.Пукача просив суд пом'якшити йому міру покарання, замінивши довічне ув'язнення на 15 років тримання під вартою.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того самого року в лісі Київської області було знайдено обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові. У 2009 році в Київській області знайшли останки черепа, які, за заявою Генпрокуратури, належать Г.Гонгадзе. Проте тіло досі не поховане, оскільки мати журналіста Леся Гонгадзе відмовилася визнати, що знайдені останки належать її синові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА