14:28 06.01.2016

Apple скорочує замовлення на зборку iPhone

1 хв читати
Apple скорочує замовлення на зборку iPhone

Замовлення на нові моделі iPhone, що розміщуються американською Apple серед своїх постачальників, скорочуються в останні кілька місяців, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Apple традиційно надає постачальникам дані про потенційну кількість замовлень на зборку за кілька місяців і з часом коригує їх залежно від попиту і наявності запасів пристроїв.

За даними джерел газети, тайваньська Foxconn Technology Group, що є важливим постачальником Apple, цього року почала звільняти службовців в очікуванні тривалого періоду святкування Нового року за Місячним календарем раніше, ніж зазвичай.

Foxconn отримала субсидії у розмірі понад $12 млн від влади китайського міста Чженчжоу, де розташовано її підприємство, для мінімізації скорочень працівників.

Згідно з даними газети Nikkei Asian Review, Apple може скоротити випуск останньої версії iPhone на 30% в першому кварталі 2016 року.

Китайські і європейські ритейлери засвідчують наявність високих запасів iPhone 6s і 6s Plus, що вийшли на ринок у вересні 2015 року, оскільки зміцнення долара США відносно валют emerging markets робить надто дорогими нові пристрої Apple у країнах, що розвиваються, пише газета.

Наприкінці минулого року багато експертів почали прогнозувати послаблення продажів iPhone в 2016 році, говорячи про високі запаси непроданих пристроїв, а також зменшення попиту, зокрема й на розвинених ринках.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА