11:51 28.12.2015

Коломойський у зв'язку зі справою Корбана вимагає від влади України припинити політичні репресії

2 хв читати
Коломойський у зв'язку зі справою Корбана вимагає від влади України припинити політичні репресії

Український бізнесмен і колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський вимагає від влади негайно припинити політичні репресії та розпочати з чистого аркуша судову реформу у зв'язку з судовим процесом над його колишнім заступником в ОДА, а нині лідером партії "УКРОП" Геннадієм Корбаном.

Текст заяви бізнесмена було оприлюднено в ніч на понеділок на сайті "ТСН" телеканалу "1+1", який, як відомо, входить до медіахолдингу "1+1 медіа", що належить І.Коломойському.

"Очевидно, що судовий процес над Корбаном модерується не судом, а третіми особами із зовнішніх кабінетів. Цим процесом влада дискредитувала свої наміри провести судову реформу, її можна вже не продовжувати", - заявляє І.Коломойський.

На його думку, влада в Україні організувала судові процеси, непрозоро вибираючи підсудність і зручні для себе районні суди. Бізнесмен зазначив, що раніше ніколи не застосовувалася практика географічного перенесення судових засідань без судового контролю та рішень про це вищестоящих судів.

"Не довівши до кінця задеклароване очищення судової системи, влада взяла в заручники всіх суддів країни через механізми погроз, публічної дискредитації, люстрації, переатестації та їх кримінального переслідування", - вважає І.Коломойський.

"Розпочаті тиждень тому президентом України нові конституційні ініціативи реформування судів уже не наберуть 300 голосів депутатів і приречені на провал. Це означає, що в процесі цієї довгої парламентської процедури українські судді перебуватимуть в об'єктивній залежності від президентської адміністрації, яка контролює більшість у Вищій раді юстиції та Вищій кваліфікаційній комісії суддів", - висловив думку бізнесмен.

І.Коломойський наполягає, що влада має негайно припинити "політичні репресії проти десятків людей" і забезпечити великий суспільний компроміс і консенсус.

"Щоб повернути довіру до судової реформи, потрібно негайно скликати нову Конституційну комісію, виключивши участь у ній чиновників і депутатів. Усе має початися заново, з чистого аркуша", - заявив І.Коломойський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА