15:22 24.12.2015

У Запоріжжі пікетували облраду з вимогою врятувати ФК "Металург"

2 хв читати
У Запоріжжі пікетували облраду з вимогою врятувати ФК "Металург"

Футбольна громадськість Запоріжжя пікетувала сесію Запорізької обласної ради з вимогою до керівництва регіону та депутатів врятувати місцевий футбольний клуб "Металург", який закрили через припинення фінансування власником.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в четвер біля стін облради зібралися понад сотня місцевих футбольних фанатів і співробітників ФК "Металург". Вони тримали плакати "Металург повинен жити" і прапори футбольного клубу скандували "Без Металурга місто помре!", "Тільки Запоріжжя і "Металург", запалювали фаєри і димові шашки. "Сьогодні це перевірка влади, перевірка громадськості міста, області, чи зможе "Металург" далі продовжити своє існування. Але для початку наша влада має продемонструвати місту, області, що у нас є сили, здатні відстояти улюблену команду для мільйонного міста", - зазначив екс-тренер ФК "Металург" Олександр Томах.

Ініціативна група футбольних фанатів пройшла на сесію обласної ради, де вимагала від депутатів втрутитися в проблему і не допустити смерті футбольного клубу, який 80 років був візитною карткою Запоріжжя і кузнею кадрів для українського футболу.

На думку пікетників, "головне завдання знайти тристоронній компроміс між владою, громадськістю та бізнесом на загальну відповідальність перед командними видами спорту і привернення уваги інвесторів до клубу "Металург". "Скажімо, група місцевих підприємців. Вони можуть розділити всі тяготи і знегоди клубного господарства, але водночас проблеми когось одного з них не буде таким серйозним ударом по всьому клубу. Ну, а якщо чесно, в майбутньому хотілося б бачити клуб і об'єднанням вболівальників, як це у багатьох країнах світу робиться, щоб вболівальники брали участь в керуванні, можливо, навіть у фінансуванні як акціонери", - зазначив екс-прес-аташе ФК "Металург" Роман Вертепний.

На вимогу футбольної громадськості, в обласній раді створено спеціальну комісію з порятунку ФК "Металург".

Як зазначив голова Запорізької обласної ради Григорій Самардак, "у Запорізькому регіоні є проблеми з функціонуванням футбольного клубу, а також баскетбольного клубу". "Це відгомони складної ситуації в економіці нашої держави", - зазначив він.

Учасники пікету заявили, якщо запорізька влада не докладе зусиль для порятунку запорізького футболу, місцеві фанати будуть регулярно влаштовувати футбольні матчі перед вікнами місцевої облради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА