13:11 19.12.2015

Допомогу PwC у підготовці податкової реформи України оплатила Великобританія – Мінфін

2 хв читати
Допомогу PwC у підготовці податкової реформи України оплатила Великобританія – Мінфін

Міністерство фінансів України самостійно розробляло проект змін до Податкового кодексу України, однак користувалося консультативною допомогою міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers, послуги якої сплатив уряд Великобританії.

Згідно з коментарем Мінфіну, що поширила прес-служба відомства, нова редакція Податкового кодексу України була розроблена профільним департаментом Міністерства фінансів за консультативної підтримки, яку з липня 2015 року надавали фахівці з податкового права міжнародної консалтингової компанії PricewaterhouseCoopers. Е

"Ці консультації надавалися в рамках технічної допомоги уряду України, зокрема Міністерства фінансів, у розробці реформ, яка з серпня 2014 року надається урядом Великобританії", - зазначено в повідомленні.

"За результатами проведення у Великобританії відкритого тендера, PwC було відібрано для надання елементів цієї (технічної) допомоги не лише Міністерству фінансів, але також і в інших напрямах діяльності уряду України. Згідно з умовами тендера, уряд Великобританії сплачує кошти безпосередньо PwC, яка працює від нашого імені і під нашим контролем, в Україні", - цитує прес-служба Мінфіну посла великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Як зазначається, у складі команди PricewaterhouseCoopers консультації із розробки нової редакції Податкового кодексу Міністерству фінансів надавав відомий британський фахівець із податкового законодавства Кріс Вейлс, член Консультативної ради Оксфордського університету та Ради Інституту фіскальних досліджень, колишній радник із податкових реформ прем'єр-міністрів Великобританії Гордона Брауна і Тоні Блера, член Ради економічних консультантів при Казначействі Великобританії. Саме за ініціативою К. Вейлза відбулося об'єднання митниці та податкової служби в єдину організацію у Великобританії навесні 2005 року.

"Ми висловлюємо подяку фахівцям PwC за консультативну підтримку в процесі розробки проекту податкової реформи, що було ухвалено на Національній раді Реформ, за те, що дозволила врахувати під час підготовки цієї реформи кращі світові практики в податковому законодавстві", - зазначила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Раніше в низці ЗМІ лунали твердження, що основним автором проекту податкової реформи в Україні є компанія PwC, на яку нібито були витрачені бюджетні кошти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА