16:35 16.12.2015

МВФ у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ - Силуанов

2 хв читати
МВФ у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ - Силуанов

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ щодо євробондів у розмірі $3 млрд, заявив глава Мінфіну Антон Силуанов.

"Ми свої пропозиції (щодо реструктуризації цієї заборгованості - ІФ) сформулювали. Ми взагалі-то чекаємо пропозицій дебітора. Сьогодні МВФ повинен визначитися із статусом боргу. РФ направила відповідний запит, і сьогодні, навіть без засідання ради керівників, позиція фонду була виражена, сьогодні третій день, коли позиція може бути оскаржена. Якщо вона не буде оскаржена, то сьогодні фонд ухвалить вердикт про статус боргу", - сказав А.Силуанов.

За його словами, після того, як статус буде підтверджено, РФ вестиме переговори з Україною щодо зміни списку комерційних кредиторів, куди була включена і Росія.

"Після підтвердження статусу МВФ Україна повинна, ми вважаємо, ухвалити рішення про те, щоб переглянути перелік комерційних кредиторів, затверджений урядом", - сказав А.Силуанов.

Росія наполягає на суверенному статусі боргу і в реструктуризації для комерційних кредиторів України брати участь відмовилася, запропонувавши свій варіант (виплата по $1 млрд в 2016-2018 роках за умови надання гарантії).

"Ми ніяк не можемо, не будемо, не маємо наміру вести переговори з Україною, виходячи із статусу, аналогічного комерційному", - заявив А.Силуанов.

"Навіть МВФ, приймаючи останні зміни у своїх документах (необхідні для продовження реалізації програми допомоги України, незважаючи на можливий дефолт із зобов'язань перед РФ - ІФ), заявляв, що офіційний кредитор повинен мати умови, кращі для реструктуризації порівняно з комерційними кредиторами. Фонд пише, що прийняте рішення про зміну правил фінансування програм за наявності прострочення не змінює практику, що склалася, за якою офіційний кредитор отримує умови кращі, ніж комерційні", - зазнчив міністр.

"Якщо буде прийнято рішення про офіційний статус, я в цьому не сумніваюся, чесно кажучи, то це додасть додаткових аргументів до того, що розглядати Росію комерційно кредиторами абсолютно не можна. Якщо МВФ - це (офіційний статус боргу - ІФ) підтвердить, це додатковий аргумент у нашу скарбничку", - додав глава Мінфіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА