16:04 18.11.2015

Кабмін анулював довідки-рахунки під час оформлення купівлі-продажу автомобілів

1 хв читати
Кабмін анулював довідки-рахунки під час оформлення купівлі-продажу автомобілів

Уряд України за пропозицією МВС анулював необхідність оформлення довідок-рахунків під час купівлі та продажу автомобілів.

"Ми пропонуємо рішенням Кабінету Міністрів повністю перекроїти процедуру, щоб будь-хто, хто прийшов зі своєю машиною і покупцем, оформив право передачі за столом за 10 хвилин, пред'явивши тільки документи, без довідки-рахунку", - сказав глава МВС Арсен Аваков під час засідання Кабінету Мністрів у середу.

Міністр повідомив, що раніше в Міжрайонному реєстраційно-екзаменаційному відділі (МРЕВ) ДАІ людина, яка приходила оформлювати купівлю-продаж автомобіля, купувала цю довідку-рахунок. Собівартість такої довідки 29 грн, але приватні компанії, які отримували абсолютно законно повноваження на їх реалізацію, продають довідки від 599 до 2000 грн за штуку.

В середньому в місяць оформляється 80 тис. автомобілів. "Таким чином, близько 118 млн грн на рівному місці йшло в кишені комерсантам", - підрахував А.Яценюк.

Члени Кабміну на засіданні підтримали пропозиції глави МВС і прем'єр-міністр підписав рішення про відмову від довідок-рахунків. Тепер для оформлення автомобіля знадобиться тільки нотаріально засвідчена угода або біржова угода на вибір продавця і покупця.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА