17:32 07.10.2015

ОБСЄ протягом двох діб перевірить відсутність танків на бойових позиціях обох сторін на Донбасі

2 хв читати
ОБСЄ протягом двох діб перевірить відсутність танків на бойових позиціях обох сторін на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ протягом двох діб перевірить відсутність танків на бойових позиціях обох сторін на Донбасі.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, командування Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), а також персонал СЦКК від України і Російської Федерації, взяли участь у проведенні відеоконференції з заступником голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ) паном Олександром Хугом.

Згідно з інформацією, протягом наступних двох діб ОБСЄ має перевірити відсутність танків на бойових позиціях обох сторін у 15-кілометровій зоні безпеки. "Це передбачено графіком виконання першого етапу відведення техніки. У разі продовження режиму припинення вогню та відповідного підтвердження з боку ОБСЄ відведення танків обома сторонами, процес продовжиться", - наголошується в повідомленні.

Крім того, як повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК Володимир Скоростецький, під час обговорення учасники відеоконференції констатували, що протягом двох діб вздовж всієї лінії розмежування не було інцидентів, які можна було кваліфікувати як порушення режиму тиші. Сторони висловили сподівання, що вдасться і надалі утримати контроль над цим процесом.

Як зазначається, згідно з доповненнями до Мінських домовленостей, українська сторона завершила відведення на визначені дистанції танків.

"Керівник СЦКК з української сторони генерал-майор Борис Кременецький поінформував високопоставленого чиновника ОБСЄ, що Україна в повному обсязі дотримується графіка відведення і сприяє Спеціальній моніторинговій місії у виконанні усіх поставлених завдань", - йдеться в повідомленні.

На цьому етапі міжнародні спостерігачі мають вчасно і якісно провести спеціальні заходи та поінформувати сторони і країни-члени ОБСЄ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА