16:01 01.10.2015

Мінагропрод ініціює повернення в держвласність Слов'янського солевиварювального комбінату

1 хв читати
Мінагропрод ініціює повернення в держвласність Слов'янського солевиварювального комбінату

Міністерство аграрної політики та продовольства ініціює повернення в держвласність Слов'янського солевиварювальногокомбінату з управління російського ТОВ "Слов'янська солевидобувна компанія".

Згідно з повідомленням на сайті аграрного відомства, на початку 90-х років Донецьке регіональне відділення Фонду держмайна передало в оренду цілісний майновий комплекс комбінату, а згодом й окремі майнові комплекси - солевиварювальні заводи №1 та №2.

"Останній із них передано російському ТОВ "Слов'янська солевидобувна компанія" на період до 2033 року. В результаті неефективної оренди та відсутності контролю з боку Фонду держмайна великі підприємства виведені з державного управління", - йдеться в прес-релізі.

Завод №1 фактично припинив функціонувати, його майно втрачене.

У Мінагропроді зазначають, що згідно із законодавством комбінат входить до переліку стратегічних і заборонених до приватизації компаній.

"Виключення ДП із цього переліку у рамках урядової програми з роздержавлення може створити серйозну загрозу приватизації заводів на користь держави-агресора", - повідомило аграрне відомство.

Мінагропрод ініціював перегляд прав оренди заводів зазначеною російською компанією. Відповідні звернення вже направлено до правоохоронних органів та Фонду держмайна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА