13:25 17.09.2015

Міністр інформполітики України обіцяє найближчим часом внести пропозиції в РНБО щодо уточнення списку санкцій

2 хв читати
Міністр інформполітики України обіцяє найближчим часом внести пропозиції в РНБО щодо уточнення списку санкцій

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець повідомив, що має намір запропонувати Раді національної безпеки і оборони уточнити список санкцій, який Рада схвалила раніше і ввів у дію президент України своїм указом.

"Список представників ЗМІ, які підпадають під санкції, є неоднозначним і вимагає змін. Із цього приводу я розмовляв з керівництвом СБУ. На найближчому засіданні РНБО я внесу свої пропозиції, для напрацювання яких при Міністерстві створена робоча група з членів експертної ради при Мінінформполітики і за участю глави громадської ради при Мінінформполітики Ольги Скрипник", - написав Ю.Стець на своїй сторінці у "Фейсбук".

Він додав, що "санкції проти так званих "журналістів", таких, як пропагандист Кисельов, мають бути і будуть застосовані. Щодо журналістів, які сповідують стандарти професії, - їх у цьому списку не буде. Це моя офіційна позиція!" - написав він.

Як повідомлялося, П.Порошенко свої указом ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 вересня про застосування персональних санкцій. На офіційному сайті президента оприлюднено відповідний указ і додатки з повними списками фізичних і юридичних осіб, до яких застосовуються санкції та інші обмежувальні заходи терміном на 1 рік. До списку увійшли 400 фізичних і 90 юридичних осіб Російської Федерації та інших країн, щодо яких застосовуються санкції.

Після оприлюднення цих списків резонансу в ЗМІ набуло накладання санкцій на європейських журналістів, зокрема журналістів компанії ВВС, яким оголошено заборону на в'їзд до України. Корпорація BBC вже зробила заяву із цього приводу, назвавши таке рішення української влади "атакою на свободу ЗМІ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА