18:11 17.08.2015

ХДЗ "Паллада" розпочав виготовлення першої партії мобільних блокпостів для другої лінії оборони на Херсонщині

3 хв читати
ХДЗ "Паллада" розпочав виготовлення першої партії мобільних блокпостів для другої лінії оборони на Херсонщині

ДП "Херсонський державний завод "Паллада", що входить до держконцерну "Укроборонпром", розпочав виготовлення першої партії високонадійних мобільних блокпостів для створення другої лінії оборони в Херсонській області, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в оборонному секторі.

"Після успішного завершення полігонних випробувань, за підтримки Херсонського облуправління МВС, завод розпочав виготовлення першої партії мобільних блокпостів: випробування показали, що всі специфікаційні вимоги до виробу, були виконані в повному обсязі", - повідомило джерело, уточнивши: за результатами випробувань при підготовці до серійного виробництва конструкторами "Паллади" враховані всі зауваження та пропозиції фахівців, що мають досвід участі в бойових діях у зоні АТО і в Афганістані.

"Мобільні блокпости ХДЗ "Паллада" розроблені з використанням технології, що протягом багатьох років застосовується при будівництві плавучих споруд із морського залізобетону, і оптимізовані з урахуванням відносно малої – до 15 тонн ваги, високої міцності, надійності і ціни", - зазначив він.

Як уточнило джерело, на цьому етапі значущі для зміцнення обороноздатності регіону роботи фінансуються лише за рахунок залучення приватного фінансування, потреба у фінансуванні для забезпечення виробництва настановної партії мобільних блокпостів оцінюється в близько 3 млн грн. "Можливо, звучить "спірно", але позитивну роль може відіграти і зазначений у переддень місцевих виборів підвищений інтерес до оборонної проблематики, зокрема цей проект, з боку українського "політичного класу": адже навіть один "іменний" блокпост кандидата може в подальшому врятувати не одне життя захисників регіону", - додав він.

Співрозмовник агентства утримався від коментарів ситуації навколо призначення "Укроборонпромом" нового керівника ХДЗ "Паллада". "Хто б не очолив держпідприємство, зіткнеться з головною проблемою: дійсними на сьогодні в ОПК умовами фінансування виготовлення продукції з тривалим циклом виробництва. На жаль, законодавці так і не розробили механізму видачі держгарантій комерційними банками для кредитування та видачі банківських гарантій під експортні контракти. Для "Паллади", як експортоорієнтованого підприємства, ця проблема є найгострішою", - констатував він.

Мобільний блокпост призначений для тимчасового укриття особового складу, забезпечує надійний захист від осколків мін і гранат, а також стрілецької зброї. Час установки - в межах 30-60 хвилин, залежно від рельєфу місцевості.

ХДЗ "Паллада" - на сьогодні єдине в світі суднобудівне підприємство, що спеціалізується на будівництві композитних плавучих доків нового покоління, які використовуються для обслуговування ВМФ. Гарантійний термін експлуатації техніки - 50 років. Серед замовників підприємства - Японія, Південна Корея, Фінляндія, Болгарія, Туреччина, Алжир, Хорватія, Франція.

З квітня 2011 року за рішенням уряду України ХДЗ "Паллада" входить до складу держконцерну "Укроборонпром". За підсумками публічного конкурсу в липні держконцерн призначив директором ХДЗ "Паллада" екс-керівника Херсонського облуправління Пенітенціарної служби України, генерал-майора у відставці Володимира Пинькаса, який є батьком першого заступника голови "Укроборонпрому" Сергія Пинькаса.

У зв'язку з тим, що призначення викликало широкий медійний резонанс, В. Пинькас публічно відмовився від посади, "Укроборонпром" озвучив плани провести повторний кадровий конкурс на ХДЗ "Паллада".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА